Azınlık okullarındaki Türkçe müfredata özel eğitim öğretmeni kadrosu istedi

    Azınlık okullarındaki Türkçe müfredata özel eğitim öğretmeni kadrosu istedi

    Gümülcine - 10.06.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Azınlık okullarına Türkçe müfredat derslerinde eğitim verecek özel eğitim öğretmeni istihdam edilmesini talep etti.

    Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim bakanının dikkatine sunduğu soru önergesinde, özel eğitim ihtiyacı olan ve Azınlık okullarına devam eden Azınlık çocuklarının Türkçe dersleri için de özel eğitimci desteği verilmesini istedi.

    İki dilli eğitimin verildiği Azınlık okullarında, özel eğitim öğrencilerinin yalnızca Yunanca müfredat dersleri için destek alabildiğine dikkati çeken milletvekili, benzer şekilde Türkçe müfredat dersleri için de özel eğitim öğretmeni ataması yapılması gerektiğini belirtti.

    Milletvekili, özel eğitim programındaki Azınlık öğrencilerinin bu destekten mahrum bırakılmaması çağrısında bulunarak, bakana, ilgili kanuna ek düzenleme yapma çağrısında bulundu; “Özel Eğitim öğretmenlerinin görevlendirilmesi hakkındaki 3699/2008 sayı ve tarihli kanunun 3. bölümünün 16. maddesinin 1. paragrafına yapılacak bir ek ile Trakya’daki Azınlık okullarının Türkçe müfredatında görevlendirilmek üzere ΠΕ73’e tabi özel eğitim branşı öğretmenlerini istihdam edecek bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.