İskeçe'de Ambulans ve Acil Bakım Departmanının güçlendirilmesini talep etti

    İskeçe'de Ambulans ve Acil Bakım Departmanının güçlendirilmesini talep etti

    Gümülcine - 22.06.2021

    İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, İçişleri Bakanı Voridis Mavrudis’e hitaben, İskeçe ilinin Ambulans ve Acil Bakım Departmanının-(EKAB) acilen güçlendirilmesiyle ilgili meclise soru önergesi sundu.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    İç İşler Bakanı, Syn:M.Voridis’e;

    Konu: Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Sağlık bölgesi(4η ΥΠΕ) için mevcut olan yardımcı sağlık personel listesinden faydalanarak Ksanthi (İskeçe) şehrinin Ambulans ve Acil Bakım Departmanının-(EKAB) acilen güçlendirilmesini talep ediyoruz"

    Ksanthi (İskeçe) şehrinin Ambulans ve Acil Bakım Departmanının(EKAB) güçlendirilmesini konu alan,1161 sayılı 29-10-2020 tarihinde mecliste yetkili bakana sunmuş olduğum soru önergesinde, Ksanthi (İskeçe)'nin Ambulans ve Acil Bakım Hizmetlerinin acilen güçlendirilmesininin gerekliliğini belirtmiştim. Ancak son zamanlarda Ksanthi (İskeçe) Ambulans ve Acil Bakım Departmanının sadece olağanüstü durumlarda hizmet vermekte olması,söz konusu durum ile ilgilenip yetkili bakana konu hakkında tekrar soru önergesi yapmamı gerektirdi.

    Son zamanlarda, Ksanthi( İskeçe) Devlet hastanesinin mevcut sorunlarına bir yenisi daha eklendi. Ambulans ile evlerine nakledilmeleri gereken  taburcu olan hastaların veya bir başka hastahanede muayenelerine devam edilmesi için hasta naklinin gerektiği durumlarda, personel eksikliği nedeniyle, hastaların  nakledilmeleri neredeyse imkansız hale gelmiştir. Hatta bu durum ne yazık ki halkımızın kendi ceplerinden para  ödeyerek hastalarını taşımaları için özel şirketlerden ambulans kiralamaya zorlamış bulunmaktadır.

    Yukarıdaki bahsi geçen konular,özellikle Mayıs ayının başından bugüne dek devam etmektedir.Böylelikle personel eksikliğinden dolayı,yüksek risk taşımayan vakalardaki hastalar da malesef eksik hizmete maruz kalmıştır. Tabii ki mevcut (EKAB) Ambulans ve Acil Bakım Ekibi acil durumlarda, yanı sıra özel koşullarda, dezenfeksiyon protokolleri gerektiren kovit vakalarında  hizmet vermek için olağanüstü çabalar göstermekte olduğunu belirtmek isterim.

    Ayrıca belirtmek isterim ki 13 Mayıs itibarıyla Doğu Makedonya Eyaleti Sağlık Bölgesinin(4η ΥΠΕ) , internet sitesinde yardımcı sağlık personeli alımı sıralama tablosu yayınlanmıştır. 2021 in 2.ci aşamasında yayınlanan bu tabloda doktorlar haricinde özellikle yardımcı sağlık personel eksikliği belirtilmiştir. Bu tabloda Orta okul -Lise mezunları kontejanında "Ambulans ve Acil BakımTeknikerliği" kategorisi de Ksanthi (İskeçe) bölgesi için ayrıca mevcuttur. Böylelikle eksik olan personel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve hastaların durumlarını  daha da zorlaştırmadan sorunun anında çözümlenebilmesi mümkündür.

    Vatandaşlarımız özel ambulans kiralayıp yüksek miktarlar ödemek zorunda kalmadan Devletin Ambulans ve Acil Bakım Hizmetlerinden(EKAB) eşit şekilde  yararlanma hakkına sahip olmalıdırlar.

    Yukarıdakilerine dayanarak yetkili bakana soruyorum:

    Ksanthi (İskeçe)'nin Ambulans ve Acil Bakım Hizmetlerinin(EKAB) güçlendirilmesi için mevcut olan yardımcı sağlık personel listesinden yararlanmayı  acilen düşünüyor musunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.