"İTB ve diğer derneklerin adalet bekleyişi doludizgin devam ediyor"

    "İTB ve diğer derneklerin adalet bekleyişi doludizgin devam ediyor"

    Gümülcine - 01.07.2021

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Yargıtay'ın (Arios Pagos) İskeçe Türk Birliğinin (İTB) yasal statüsünün iade edilmesi talebini reddetine ilişkin açıklama yaptı.

    Konuyla ilgili olarak BTTÖB'den yapılan açıklama şöyle:

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ VE DİĞER DERNEKLERİN ADALET BEKLEYİŞİ DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR…

    "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) İskeçe Türk Birliği lehine verdiği kararın 13 yıldır uygulanmasını bekleyen İskeçe Türk birliği, kararın uygulanmasına dönük açtığı davanın 30 Haziran 2021 Çarşamba günü Yunanistan Yargıtay Mahkemesi (Arios Pagos) tarafından reddedilmesi sadece İskeçe Türk Birliği camiasında değil tüm azınlık mensuplarında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

    Azınlığımızın geleceği için kaygı verici olarak tanımladığımız bu kararın tarafımızdan kabul edilemez olduğunu, ne insan ne de azınlık hak ve hürriyetleriyle bağdaşmadığını belirtiriz.

    Yargıtay Mahkemesi’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanmasına yönelik Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin yıllardır yaptığı ve son dönemde yoğunlaştırdığı çağrı ve uyarıları dikkate almayarak, İskeçe Türk Birliği’nin talebini reddetmesini endişe ile karşılıyoruz. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bu inkârcı ve antidemokratik tutumun ısrarla sürdürülmesini hem insan haklarına gösterilen saygı hem de demokrasimiz adına büyük bir kayıp olarak görüyoruz.

    Azınlığımızın hak arama mücadelesinde İskeçe Türk Birliği davası mihenk taşıdır. Bu sebeple İskeçe Türk Birliği’nin adalet tecelli edinceye kadar hukuk çerçevesinde sürdüreceği hak arama mücadelesinde her azınlık mensubu gibi bizler de İTB camiası ile bugüne kadar olduğu gibi dayanışma içinde olacağımızı ülke ve dünya kamuoyuna açıkça belirtiriz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.