"AİHM kararlarının uygulanması ülkemizin demokrasisine büyük katkıda bulunacak"

    "AİHM kararlarının uygulanması ülkemizin demokrasisine büyük katkıda bulunacak"

    Gümülcine - 01.07.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Yargıtay'ın (Arios Pagos) İskeçe Türk Birliğinin (İTB) yasal statüsünün iade edilmesi talebini reddetine ilişkin açıklama yaptı.

    Konuyla ilgili olarak DEB Partisiden yapılan açıklama şöyle:

    30 Haziran Çarşamba günü Yunanistan Yargıtay Mahkemesi, AİHM'nin İskeçe Türk Birliği adına yasal olarak faaliyet göstermesi onayını, aynen 16 Ekim 2020’de olduğu gibi reddetti.

    Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu’nun son yıllarda ısrarla üzerinde durduğu, birliğe destek verdiği bu konuya ne yazık ki ülkemiz Yunanistan'dan 38 yıldır herhangi olumlu bir cevap gelmemesi insan hakları, demokrasi, azınlık hakları kavramlarına yakışmamaktadır.

    AİHM'nin 13 yıldır İskeçe Türk Birliği'ne olan desteği, haklı davasını mahkeme kararı ile onaması ve bu konuda yetkilileri kararları uygulamaları için defalarca uyarması ne yazık ki olumlu yönde bir netice ile sonuçlanmamış, kararlar ülkemiz tarafından reddedilmiştir.

    İskeçe Türk birliği gibi köklü bir derneğin resmi olarak bir an evvel faaliyet göstermesi adına AİHM kararlarının uygulanmasının ülkemizin demokrasisine büyük katkıda bulunacağını bir kez daha vurgulamak ister, Birliğe haklı davasında tüm desteğimizi sürdüreceğimizin altını çizmek isteriz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.