Delta mutasyonu endişesi devam ediyor!

    Delta mutasyonu endişesi devam ediyor!

    Gümülcine - 06.07.2021

    Hükümet, daha fazla vatandaşı aşı olmaya ikna etmek ve böylece Covid-19'a karşı bağışıklığı arttıkmak amacıyla yeni eylem planlarını masaya yatırdı.

    Son haftalarda artan vakalar ve ülkenin bazı bölgelerinde düşük aşı oranları, Delta SARS-Cov2 koronavirüs mutasyonu, hem bilim adamlarını hem de hükümet yetkililerini endişelendirmeye devam ediyor.

    Başbakan Kiriakos Miçotakis'in dün eyalet yöneticileri ve belediyeler birliği ile yaptığı toplantıda, Delta mutasyonunun Yunanistan'da hüküm sürmesinin "an meselesi" olduğunu belirterek, "Bugün aşılanmamış olanlar, özellikle de en savunmasız vatandaşlarımızın enfekte olma ve enfekte olma riski daha yüksek" değerlendirmesinde bulundu.

    Maksimu Sarayı'nda düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Sotiris Çiodras da, özellikle Attika, Girit ve Güney Ege’de son dönemde vakalarda ciddi artış yaşandığını kaydetti. Çiodras artışın en çok genç yaşlarda görüldüğünü dikkat çekti.

    Birinci Derece Sağlık Hizmetleri Genel Sekreteri Marios Themistokleus ise tüm bölgelerde yeterince aşı ve randevu imkanı bulunduğunu belirterek halka aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.