Aşı sertifikası kontrol uygulaması "üç renk" altında yapılacak

    Aşı sertifikası kontrol uygulaması "üç renk" altında yapılacak

    Gümülcine - 08.07.2021

    Yunanistan Dijital Bakanlığı'nın aldığı yeni karara göre, koronavirüs aşısıyla ilgili olarak Avrupa Dijital Aşı sertifikalarının doğrulanması ve geçerliliğinin kontrol edilmesine yönelik uygulamanın 15 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.

    Yeni uygulamada, kimliğin doğrulanması için yalnızca sahibinin adını gösterecek ve başka hiçbir bilgi göstermeyecek olan dijital sertifikanın gerçekliğini kontrol edebilmek için mağazanın sahibi veya yöneticisi tarafından kolayca kontrol edilebilecek. Uygulamanın nasıl çalışacağına gelince, sertifika taranacak ve uygulama "barkottan ne okuduğuna" bağlı olarak ilgili rengi otomatik olarak gösterecek.

    Yeşil ışık aşılanmış veya hastalanmış olanların bilgileri, sarı ışık testlerin durumu ile ilgili bilgiler ve kırmızı ışık geçersiz sertifikaları gösterecek..

    Söz konusu kontroller veri veya denetim geçmişi tutulmaksızın yapılacak.

    Her şirket, beyanına göre yeşil ve sarıyı kabul edecek, denetim, tam istişare içinde ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun yönergelerine göre uygulandığı için veri veya denetim geçmişi tutulmaksızın yapılacaktır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.