Futbolda kurallar değişiyor!

    Futbolda kurallar değişiyor!

    Gümülcine – 17.07.2021

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) futbolda yeni kurallar üzerine çalışma yaptığını aktardı. Futbolun Geleceği Kupası isimli turnuvada denenen kuralların olumlu sonuçlanması halinde dünya çapında geçerli hale getirilecek.

    İspanyol basınından önde gelen gazetelerinden Mundo Deportivo, FIFA'nın gelecekte dünya çapında uygulamaya koymayı düşündüğü kuralları açıkladı.

    İŞTE FIFA'NIN DEĞİŞİKLİK YAPMAYI PLANLADIĞI O KURALLAR

    -Normalde 45 dakikalık iki devreden oluşan bir futbol maçı, FIFA'nın planladığı yeni kurallarda 30'ar dakikalık iki devreye düşürülecek.

    -Topun oyun dışında kaldığı anlarda süre duracak. Basketbol maçlarında görülen bu kural, taraftarların en çok desteklediği kural oldu.

    -Pandemi nedeniyle değişiklik hakkı 3 oyuncudan 5 oyuncuya çıkartılmıştı. FIFA, planladığı yeni kurallarda sınırsız oyuncu değişikliği olmasını istiyor.

    -Futbolda elle kullanılan taç atışları, yeni kurallar çerçevesinde ayakla kullanılmaya başlayacak. FIFA bu durumu, topun rakip alana kolaylıkla geçebileceği için daha çok tehlikeli pozisyon yaratabileceği görüşünde.

    -Basketbola benzer bir başka kural ise sarı kart gören futbolcuların 5 dakika boyunca kenara gönderilip cezalandırılması olacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.