Kalıcı tayin atamalarında Azınlık öğretmenlerine yapılan adaletsizliğin giderilmesini istedi

    Kalıcı tayin atamalarında Azınlık öğretmenlerine yapılan adaletsizliğin giderilmesini istedi

    Gümülcine - 22.07.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet,Azınlık okullarındaki Türkçe müfredatta görevli Azınlık öğretmenlerinin kalıcı tayin talebini, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos’a sundu.

    Bakanlık tarafındanönümüzdeki eğitim yılı için atanacağı açıklanan farklı branş ve uzmanlık alanlarından 11.700 kalıcı tayin arasında,ΠΕ73 kategorisindeki Azınlık öğretmenlerinin yer almadığına dikkat çeken milletvekili, Azınlık okullarında Türkçe müfredatta görevli öğretmenlere yapılan bu haksızlığın düzeltilmesini talep etti.

    Açıklamanın, uzun yıllar sonra yapılacak ilk kalıcı tayin duyurusu olması bakımından önemine işaret eden İlhan Ahmet, ΠΕ73 kategorisindeki Azınlık öğretmenleri için son atamalarınsa 12 yıl önce yapıldığını hatırlattı.

    Konuyla ilgili, Rodop - Meriç İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği tarafından kaleme alınan bildiriyi de bakanın dikkatine sunan milletvekili, kalıcı tayin atamalarında Azınlık öğretmenlerine yapılan adaletsizliğin giderilmesini istedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.