Yunanistan’a giriş yasağı 29 Temmuz’a kadar uzatıldı!

    Yunanistan’a giriş yasağı 29 Temmuz’a kadar uzatıldı!

    Gümülcine – 22.07.2021

    Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği, Yunanistan’ın Türkiye vatandaşlarına uyguladığı seyahat kısıtlamaları hakkında bir duyuru yayımladı.

    Duyuruda Türk vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yasağının 29 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatıldığı ve iki ülke arasındaki aşı sertifikalarının tanınmasının henüz uygulanmadığı belirtildi.

    Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

    Değerli Vatandaşlarımız,

    Yunanistan ülkemize yönelik seyahat yasaklarını bu defa 29 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatmıştır. Bu çerçevede, 20 Mart 2020 tarihinden itibaren İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies hudut kapıları vatandaşlarımızın geçişine kapalıdır. Keza, ülkemiz limanları ile Ege adaları arasında tarifeli deniz seferleri yapılamamaktadır.

    Türkiye ile Yunanistan arasında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması henüz uygulamaya konulmamıştır.

    Bu çerçevede zorunlu ve istisnai koşullar haricinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yapması mümkün değildir.

    Zorunlu ve istisnai nedenlerle Yunanistan’a giriş yapması gerekecek vatandaşlarımızın hamili bulundukları pasaportun türünden (diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus) bağımsız olarak ve geçerli vizesi olsa dahi, Yunanistan’ın Türkiye’deki diplomatik ve konsüler misyonlarından özel izin almaları gerekmektedir.

    Bu şekilde, Yunan makamlarından izin alarak ülkemizden Yunanistan’a seyahat edecek kişilerin, Yunanistan’a girişle ilgili Yunan makamlarınca açıklanan diğer gereklikoşulları da karşılamaları Yunan makamlarınca beklenmektedir.

    i- www.travel.gov.gr internet sitesi üzerinden Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu) doldurulması ve

    ii- COVID-19 aşı sertifikası (ikinci dozdan itibaren en az 14 gün geçmiş olması gerekmektedir) veya

    iii- Son 72 saat içinde yapılmış PCR test sonucu veya

    iv- Son 48 saat içinde yapılmış hızlı antijen test sonucu veya

    v- PCR/antijen test sonucu pozitif olan kişilere bulaş tespitinden 30 gün sonra verilen COVID-19 hastalık sertifikası (Bu belge veriliş tarihinden itibaren 180 gün geçerlidir) ibrazı zorunludur.

    Aşı sertifikası veya test sonuçlarının yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından, kişilerin pasaportta kayıtlı kimlik bilgilerini de içerecek şekilde hazırlanması gerekmekte olup, Yunanca, İngilizce, Fransızca Almanca, İtalyanca, İspanyolca veya Rusça dillerindeki belgeler kabul edilmektedir. Sözkonusu belgelerin baskısı alınarak veya AB normlarına uygun olarak dijital ortamda (örneğin; barkodlu PDF formatında) ibraz edilebilmektedir.

    Ülkemize yönelik seyahat kısıtlamalarının sürdüğü mevcut koşullarda;

    - Yunanistan haricindeki AB ülkeleri vatandaşları ile AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin, İtalya, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan üzerinden gelerek, Yunanistan’dan transit geçişle Türkiye’ye gitmeleri mümkündür.

    - Türkiye’den AB ülkelerine karayoluyla seyahat edecek AB ülkeleri vatandaşları ile Yunanistan ve AB ülkelerinde resmi ikamet sahibi kişilerin, İpsala veya Pazarkule hudut kapımızdan Yunanistan’a giriş yapmaları veya Yunanistan’dan transit geçişleri keza mümkündür. (Transit geçişten en az 24 saat öncesinde www.travel.gov.gr internet sitesi üzerinden PLF formu doldurulması ve yukarıda kayıtlı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.)

    Türk pasaportuyla seyahat etmeyecek vatandaşlarımızın, hamili bulundukları pasaportların Yunanistan’a seyahatlerde tabi olduğu kısıtlamalar hakkında ilgili ülkenin Yunanistan’daki diplomatik ve konsüler temsilciliklerinden veya Yunanistan’ın anılan ülkelerdeki temsilciliklerinden seyahatlerinden makul bir süre önce güncel bilgi alarak seyahatlerini planlamaları önem taşımaktadır.

    Saygıyla duyurulur.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.