Aşı yaptırmayan öğretmenler testle sınıfa girecek

    Aşı yaptırmayan öğretmenler testle sınıfa girecek

     

    Başbakan Kyriakos Miçotakis, Eğitim Yasası'nın tartışılacağı meclis kürsüsünden aşısız öğretmenlerin sınıflara, ancak laboratuvar testleri ile gireceğini vurguladı.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yasa tasarısının görüşüldüğü sırada meclis kürsüsünden aşılanmamış öğretmenlere aşı olmaları çağrısında bulunan Miçotakis, aşılı öğretmenleri ise meslektaşlarıyla konuşmaya ve onları ikna etmeye çağırdı.

    İlk önceliklerin, tüm çocukların Eylül ayında eğitime normal dönüşümlerini sağlamak olduğunu belirten başbakan, uzaktan eğitimin sınıftaki fiziksel eğitimin yerini alamayacağını ifade etti. Miçotakis, “Ancak bunu yapmak için aşısız öğretmenlerimizi aşı yaptırmaya ikna etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

    “O YAŞTA ÇOCUĞUM OLSA AŞI YAPTIRIRDIM”

    Daha sonra başbakan, 12-15 yaş arası çocukların aşılanması için platformun açılmasına atıfta bulunarak, “Bu yaşta bir çocuğum olsaydı hiç tereddüt etmez aşı yaptırırdım. 12 yaşından büyük çocukların aşılanması gerekiyor ve aile hekimlerine danışarak aileleri bu adımı atmaya davet ediyorum” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.