YASSIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÖNDER MÜMİN: "BUGÜNE KADAR ÇOK CİDDİ YATIRIM VE PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK"

    YASSIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÖNDER MÜMİN: "BUGÜNE KADAR ÇOK CİDDİ YATIRIM VE PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK"

    Gümülcine - 29.07.2021

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Rodop Rüzgarı dergimize önemli açıklamalarda bulundu.

    Önümüzdeki aylarda yapılması planlanan 'Barış Festivali' nin 26 Eylül'de gerçekleşeceğini söyledi.

    'Önümüzdeki dönemde milletvekilliği düşünüyor musunuz?' sorusuna Belediye Başkanı Önder Mümin, "Şu anda öyle bir düşüncem yok. Bizler şu anda Allah izin verirse halkımızın teveccühüyle ikinci dönem de seçildiğimiz takdirde, 31 Aralık 2029 tarihine kadar buradayız" cevabını verdi.

    Röportajın tamamını aşağıda okuyabilirsiniz:

    Son yerel seçimlerin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Bu iki yıl içerisinde projelerinizi ne kadar gerçekleştirdiniz? Planladığınız hedeflere ulaştığınıza inanıyor musunuz?

    "BUGÜNE KADAR ÇOK CİDDİ YATIRIM VE PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK"

    ÖNDER MÜMİN: 2020-2021 yılları içinde gerçekleştirdiğimiz projeleri, bildiğiniz üzere Bulatköy Nahiyemizin açılışında sıralamıştık. Seçim vaatleri olan projelerimizin yüzde 36 oranında tamamlanması söz konusuydu. Önümüzdeki 29 Ağustos Pazar günü yeni Susurköy belediye binasını da hizmete sunarak 2020-2021 yıllarının bilançosunu da orada açıklayacağız. Bu yüzden başarı oranımızın çok daha yukarıya çıktığına inanıyorum. Bugüne kadar çok ciddi yatırım ve projelerimizi hayata geçirdik. Özellikle aşevimiz, işsizlik büromuz, sosyal yardımlar, temizlik ve teknik işler anlamında toplumumuza yaptığımız yatırımlar, bunların ön sırasında yer almaktadır. Bunların tamamının bilançosunu Susurköy Belediye binasının açılışı sırasında halkımızla paylaşacağız.

    Size göre seçim öncesi vermiş olduğunuz vaadlerin ne kadarı gerçekleşti?

    ÖNDER MÜMİN: Hiç bir yönetim yoktur ki, seçim öncesi verilen vaatlerin yüzde yüzünü tamamlamış olsun. Bu siyasi mantığa ve siyasi anlayışa da aykırıdır. Fakat ben 4 yıl sonra bu kutlu listemizin, başarılı yönetimimizin seçim vaatlerini çok büyük bir oranda tamamlayacağına inanıyorum.

    Bu dönem içerisinde çalışmalarınızı engelleyen en büyük zorluklar neler oldu?

    ÖNDER MÜMİN: Anlaşılmaz İsmet Amucas işbirliği...

    Bu arada listenizden istifalar ya da ihraçlar da oldu. Bunlar çalışmalarınızı nasıl etkiledi, listenizden ayrılanlar konusunda neler düşünüyorsunuz?

    "BİZİM LİSTEMİZ İLKELERİ OLAN BİR LİSTEDİR. KİŞİLERE BAĞLI OLAN BİR LİSTE DEĞİL"

    ÖNDER MÜMİN: Bunlar bizi etkilemez. Listemizden ayrılan ihraç edilen arkadaşlar oldu. Kendilerine bu siyasi yolda ve şahsi hayatta başarılar diliyorum. Bizim listemiz ilkeleri olan bir listedir. Kişilere bağlı olan bir liste değil, 125 kişiden oluşan bir listedir. Bunun yanında sadece seçilmişleri bağlayan bir liste değil, seçilmemiş olan kişileri de bağlayan bir listedir. Biz bu arkadaşların tamamıyla çalışarak sonuca gidiyoruz. Bu listeden bir ya da birkaç kişinin gitmesi bizleri bağlamaz.

    Son günlerde listenize katılan yeni isimler oldu, bu konuda neler düşünüyorsunuz?

    "LİSTEMİZİN KURULUŞUNUN ÜÇÜNCÜ YILINDA 7 KASIM 2021 TARİHİNDE SEÇİMLİ BİR KONGREYE GİDECEĞİZ"

    ÖNDER MÜMİN: Evet listemize yeni katılan isimler oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Bizler demokratik çerçevede çalışan bir listeyiz. Hatta eylül ayı başında bir revizyon çalışmamız olacak. Bu tabii ki çok kısıtlı bir şekilde olacak. Çünkü iyi giden bir çizgiyi bozma taraftarı değiliz. Böylece listemizin kuruluşunun üçüncü yılında 7 Kasım 2021 tarihinde seçimli bir kongreye gideceğiz. Bu kongrede çıkacak olan sonuçla da, gelecek seçimlere katılacağız.

    Bunun yanında bazı meclis üyelerinin yanısıra, meclis üyesi avukat Caner İmam'ın da aday olacağı söylenmektedir. Yeni bir liste sizleri tedirgin eder mi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

    "BİZİM KARŞIMIZA ADAY GİBİ ADAY GELİR DİYE UMUT EDİYORUZ"

    ÖNDER MÜMİN: Bizleri tedirgin etmez, bu durumu bizler arkadaşlarımızla da istişare ediyoruz. Dolayısıyla bizler için kişiler önemli değil. Herhangi bir adayın kim olacağı, yada rakibimiz olacağı önemli değil. Bizler önce Allah'ın iznine güvenir ve inanırız, ondan sonra da halkımıza ve kendimize inanırız. Dolayısıyla rakip kim isterse olsun, bizim için herhangi bir sıkıntı yok. Caner İmam aday olduğunda onu ekip olarak değerlendiririz. Kendisi 2014 yılında aday olma niyetine girmişti. Burada kendisine inanan, güvenen masum belediye mensuplarımızı siyaseten kandırarak, son ana kadar siyaseten hapsetti. Kimliklerini geri iade etmek suretiyle yarıştan çekildi. Bizim karşımıza aday gibi aday gelir diye umut ediyoruz. Ayrıca sormak da isteriz; Caner İmam, Caner İmam olarak mı aday olacak? Yoksa Amucas'ın adayı olarak mı aday olacak?

    Yine son günlerde basını çok meşgul eden Yassıköy Kültür Derneği Başkanı Bukas ile yaşadığınız sorunlar hakkında da biraz bilgi verir misiniz?

    "DERNEĞİN BELEDİYEMİZE KARŞI KENDİLERİ TARAFINDAN ANLAŞILMAZ BİR TERS DURUŞU VAR"

    ÖNDER MÜMİN: Burada ciddi bir sıkıntı mevcut. Bizler kültür derneklerimize, hangi kültürü temsil ederlerse etsinler eşit, saygı ve demokrasi çerçevesinde yaklaşıyoruz. Geçmiş dönemlerde kendilerine çok ciddi miktarlarda ekonomik yardım sağlanmış ve bu yardımın hangi şekilde kullanıldığı etüt edilmemiş. Aynı şekilde belediye mülkünü değişik şekillerde kullanmışlar, bunun da herhangi bir kontrolü sağlanmamış. Bizler şu anda bu durumu çok ciddi bir şekilde ivedilikle kontrol etmeye çalışıyoruz. Hem belediyemizin vereceği maddi desteğin, hem belediye mülklerinin kullanılması konusunda, derneğin belediyemize karşı kendileri tarafından anlaşılmaz bir ters duruşu var. Bizler yönetimini tanımayan demokratik çerçevede saygıda kusur eden bu tür derneklerle çalışmayı uygun bulmuyoruz. Siyasetin, demokrasinin, iyi niyetin öngördüğü şartları yerine getirdikleri takdirde kapımız herkese açıktır. Ama burada bunu da çok açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum; kanuni çerçevede bu derneğe karşı olan bütün haklarımızı kullanacağız.

    İskeçe Türk Birliği mitingine katılan İlhan Ahmet'e basında çıkan suçlamalara karşı çıktınız, buna neden gerek duydunuz, bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

    "AZINLIK SEÇİLMİŞLERİN SONUNA KADAR ARKASINDA OLURUZ VE HİÇ DE ÇEKİNMEYİZ"

    ÖNDER MÜMİN: Bizlerin genel anlamda ve siyasi hayatım boyunca takip ettiği olay şudur. Her başarılı azınlık siyasetçisine karşı, bu İlhan Ahmet olsun, Hüseyin Zeybek olsun, Önder Mümin olsun, Rıdvan Ahmet olsun, Rıdvan Deli Hüseyin olsun, maalesef ülkemizde oluşan aşırı unsurlar ve milliyetçi taban ilk andan itibaren, linç politikasına, karalama politikasına girişiyorlar. Bizler bu duruma kesinlikle karşıyız. Azınlık ve çoğunluk insanından beklentimiz bu milliyetçi kesimin söylemlerini ciddiye almamalarıdır. Bu ve benzer durumlarda da milletvekillerimizin, diğer belediye başkanlarımızın, azınlık seçilmişlerin sonuna kadar arkasında oluruz ve hiç de çekinmeyiz.

    Son zamanlarda sizin vaatlerinizden biri olan 'Barış Festivali' çalışmalarınız ne durumda, hükümetten festival hakkında destek bulabildiniz mi?

    "KÜLTÜR BAKANLIĞI, BİZLERİN BU ETKİNLİĞİNİ KENDİ ÇATISI ALTINA ALDI"

    ÖNDER MÜMİN: Öncelikle Barış Festivali'miz 25-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Bu seçim öncesi açıkladığımız bir projeydi. Fakat Covid önlemleri nedeniyle bunu bugüne kadar gerçekleştiremedik. Bununla ilgili Kültür Bakanlığına resmi bir yazımız oldu. Buradan bir fon talebinde bulunduk. Kültür Bakanlığı, hem bizlerin bu etkinliğimizi kendi çatısı altına aldı ve 6.500 evroluk bir fon ayırdı. Bizler de bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanatçılarımız Glikeria ve Dilek Koç ile tarih konusunu belirlemiş durumdayız. Covid önlemleri elverdiği sürece 26 Eylül'de Glikeria ve Dilek Koç burada olacaklar. Aynı şekilde Şapçı bölgesi kökenli Hacopulos Müzik Grubu ve Balkan Anatolia grubu da festivalimizde yer alacak. Ayrıca Türkiye ve Bulgaristan'dan 20 kişilik gruplar halinde yerel yönetim temsilcilerimizi bölgemizde ağırlayacağız. Etkinliğimiz kapsamında Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında halı saha maçlarımız olacak. Dolayısıyla iki günlük kültüre endeksli bir Barış Festivali gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.

    Son olarak şunu sormak istiyorum; Siz medyayı çok iyi kullanan bir belediye başkanısınız. Sizlerin bu davranışınız kamuoyunun 'Acaba Önder Mümin milletvekilliğine mi gidiyor?' şeklinde sorular sormasına neden oluyor. Böyle bir düşünceniz var mı, ya da her ikisi arasında nasıl bir seçim yaparsınız?

    "31 ARALIK 2029 TARİHİNE KADAR BURADAYIZ"

    ÖNDER MÜMİN: Şu anda öyle bir düşüncem yok. Bizler şu anda Allah izin verirse halkımızın teveccühüyle ikinci dönem de seçildiğimiz takdirde, 31 Aralık 2029 tarihine kadar buradayız.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.