Seçek yağlı güreşleri bu yıl da yapılmayacak

    Seçek yağlı güreşleri bu yıl da yapılmayacak

    Gümülcine – 29.07.2021

    Yaklaşık yedi asırdır her yıl geleneksel olarak düzenlenen SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri bu yıl da covid 19 salgını nedeniyle yapılmayacak.

    Konuyla ilgili olarak SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    Değerli Üyelerimiz;

    28 Temmuz 2021 tarihinde yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantısı neticesinde; üyelerimizin bulunduğu Belediye, Nahiye başkanlarının ve yetkili kurumların da görüşü alınarak, Resmi Gazetede yayınlanan (Τεύχος B’ 3276/24.07.20) kanununa göre Dünya ve toplumumuzun da içinde bulunduğu pandemi koşulları dolayısı ile Derneğimiz tarafından organize edilmesi planlanan SEÇEK Yağlı Güeşleri ve Kültürel Etkinlikleri bu yıl da gerçekleştirilemeyecektir.

    Kanunda da belirtildiği üzere; bölgemizde kültürel ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi için aşılanma oranının %50+1 olması gerekmektedir, bunun yanı sıra hastalık bulaşma riskinin de yüksek olduğu Eyaletlerimizde Meriç (ΕΒΡΟΣ) ve Rodop (ΡΟΔΟΠΗ) aşılanma oranı etkinlik düzenlenmesi açısından yeterli değildir. (https://covid19.gov.gr/covid-map)

    Farklı mecralarda ve köylerde bir gurup tarafından dile getirilen ‘Yaptığımız etkinliği Dernek ile birlikte yapıyoruz ve anlaşmaya vardık’ gibi yalan söylemlere itibar edilmemesini rica eder Dünyamızı ve toplumumuzu derinden yaralayan COVID-19 Pandemisinin en kısa zamanda bitmesini temenni ederiz.

    Toplum sağlığını tehlikeye atmamak ve Derneğimize cezai işlem uygulanmaması adına almış olduğumuz bu kararı Dernek üyelerimiz ve Kamuoyunun bilgisine sunarız.

    SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği

    Yönetim Kurulu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.