Yassıköy Belediyesi okulların kapatılmasını kınadı

    Yassıköy Belediyesi okulların kapatılmasını kınadı

    Gümülcine - 04.08.2021

    Yassıköy Belediye Meclisi, kapatılma kararı alınan 12 azınlık ilkokulu arasında yer alan Eşekçili ve Gebecili azınlık okullarıyla ilgili bildiri yayımladı.

    Yassıköy Belediye Meclisi 2 Ağustos Pazartesi günü yapılan olağanüstü toplantıda, Eğitim Bakanlığı ve Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü kararıyla kapatılma kararı alınan 12 azınlık okulu arasında yer alan ve belediye sınırları içinde bulunan Eşekçili ve Gebecili azınlık okullarının durumunu değerlendirdi. Oy çokluğu ile kabul edilen bildiride, Eşekçili ve Gebecili azınlık ilkokullarıyla ilgili kapatma kararının geri alınması istendi.

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin’in önerisiyle meclise gelen bildiride, söz konusu kararın iptal edilmesi veya değiştirilmesi istendi.

    Bildiride, Yassıköy Belediye Meclisi’nin yeni eğitim yılında belediye dahilindeki okullarda herhangi bir değişiklik yapılmayacağı yönündeki önceki kararı hatırlatılarak, okulların kapatılmasını öngören karara karşı olunduğu vurgulandı. Eşekçili ve Gebecili köylerindeki azınlık ilkokulunun kapatılmasını öngören kararın acilen geri çekilmesi veya değiştirilmesi istendi.

    Yassıköy Belediye Meclisinin konuyla ilgili oturumuna katılan belediye meclis üyelerinden 19’u bildiriye evet oyu verdi. Hristina Vidura çekimser kaldı, Theodoros Dalakuras ile Anestis Vakianis de ret oyu kullandı.

    Ana muhalefet listesi başkanı Kiriakos Amucas ve belediye meclis üyeleri Nikolaos Yatsos, Vasilios Avgustis, Hristos Maheras ve İlias Dalakuras, kapatılan azınlık okullarıyla ilgili konunun ele alındığı meclis toplantısına katılmadı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.