Miçotakis: “Önümüzdeki gece tehdit ediyor”

    Miçotakis: “Önümüzdeki gece tehdit ediyor”

    Gümülcine – 05.08.2021

    Başbakan Kiryakos Miçotakis vatandaşlara, ülkede meydana gelen ve devam eden yangınlarla ilgili bir sesleniş konuşması yaptı.

    Hepimizin birlik olması gerektiğine dikkati çeken Miçotakis, “Hem eleştiri hem de özeleştiri için zaman var, ama şimdi değil” dedi.

    Başbakan Miçotakis konuşmasında şunları aktardı:

    “ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN İNSAN HAYATININ KORUNMASIDIR”

    “Ne yazık ki bir çok ülkede olduğu gibi, ülke olarak bizler de son derece kritik bir durumla karşı karşıyayız. 10 günlük sıcakların ardından onlarca orman yangınını aynı anda söndürmeye çalıyoruz. Son yangınlarda Attika, Evia ve İlia'daki yangınlar üçü çok büyük boyutlara ulaşmış durumda. Önceliğimiz her zaman insan hayatının korunmasıdır. Bunu mülkiyetin, doğal çevrenin ve kritik altyapının korunması izlemektedir. Ne yazık ki, bu koşullarda, tüm bu hedeflere aynı anda ulaşmak imkansızdır.

    Devlet mekanizması ve özellikle itfaiye, kadın ve erkekleri insanüstü çabalar sarf etmiştir. Bazen onlardan güçlerinin ötesinde şeyler yapmalarını istediğimizi kabul ederek, onlara minnettarlığımızı göstermeliyiz.

    Ne yazık ki, zorluklar hala önümüzde ve önümüzdeki gece tehdit ediyor. Yarın ülkemizin birçok bölgesinde kuvvetli batı rüzgarları bekliyoruz. Tüm ülkeyi bir barut fıçısına çeviren, günlerce süren yoğun sıcaklar nedeniyle eşi benzeri olmayan koşullardan bahsediyoruz.

    “GEREKSİZ SEYAHATLERİ SINIRLAMANIZI VE SON DERECE DİKKATLİ OLMANIZI RİCA EDİYORUM”

    Sivil Koruma ile birlikte Attika dahil 6 bölgeyi kırmızı alarma geçirerek bir acil durum planı hazırladık. Gereksiz seyahatleri sınırlamanızı ve son derece dikkatli olmanızı rica ediyorum. Bir bölgeden tahliye emri verilmişse lütfen buna uyun. Evler yeniden yapılıyor, ağaçlar yeniden filizlenecek ama insan hayatı değiştirilmiyor.

    Ve bu olağanüstü durumda hepimiz birlik olmalıyız. Devlet, yönetim, gönüllüler, vatandaşlar, hep birlikte savaşmalıyız. Hem eleştiri hem de özeleştiri için zaman olacak. Fakat şimdi değil.

    Devlet her gün daha iyi olmaya çalışacak. Vatandaşların sakin ve birlik içinde olmaları gerekiyor.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.