Nimfea’da büyük yangın!

    Nimfea’da büyük yangın!

    Gümülcine – 15.08.2021

    Gümülcine’nin Nimfea bölgesinde yangın çıktı.

    Edinilen ilk bilgilere göre, yangın bölgesine Gümülcine İtfaiye birimleri ulaşarak, yangını söndürme çalışmalarına başladı. Yangına üç itfaiye aracının yanı sıra, çok sayıda personelin destek verdiği bildirildi.

    Ayrıca yangınla ilgili olarak Gümülcine İtfaiyesinden yapılan açıklamaya göre, Dereköy (Pandrosos) Kozluköy (Karidia) yerleşimleri arasındaki ormanlık alanda büyük bir yangın çıktı. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis, Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ile yaptığı telefon görüşmesinde, yangına havadan söndürme araçlarına derhal müdahale edilmesini istedi.

    Diğer yandan yangınla ilgili olarak DMT Eyalet Başkan Yardımcıları Ahmet İbram ve Nikos Çalikidis komuoyunu bildirmek üzere sosyal medya hesaplarından, “Gümülcine İtfaiyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Dereköy(Pandrosos) ve Kozluköy (Karydia) köyleri arasındaki ormanlık alanda büyük bir yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Sivil Savunma Bakanı Nikos Hardalias ile yapılan telefon görüşmesi sonucunda, havadan söndürme için Kavala’dan 2 petzel , Selanik'ten bir canadair ve Dedeağaç'tan bir helikopter yangına müdahele için geliyor. Önlem amaçlı bu iki köyün tahliye edilmesi inceleniyor” açıklamasında bulundular.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.