Dimetoka Belediye Başkanı Romilos Hacianoğlu, Ardino'yu ziyaret etti

    Dimetoka Belediye Başkanı Romilos Hacianoğlu, Ardino'yu ziyaret etti

    Gümülcine – 25.08.2021

    Evros (Meriç) iline bağlı Dimetoka Belediye Başkanı Romilos Hacianoğlu, Ardino'yu (Eğridere) ziyarette bulundu. Hacianoğlu, 2014-2020 Dönemi Yunanistan - Bulgaristan INTERREG V-A Sınır Ötesi İşbirliği Programınca gerçekleştirilen “Geçmişi ve Geleceği Birbirine Bağlı Ardino ve Dimetoka" (ARDICO) projesi kapsamında bu yıl 1’incisi düzenlenen 2021 Ardino Rodoplar'dan Temiz Gıdalar Festivali’nin özel konuğu oldu. Ardino ziyaretinde kendisine Yardımcısı Villakakis Paraskevas ve Dimetoka Belediyesi Başmimar Nikolaos Zarkadis eşlik ettiler.

    Yunanistan'dan gelen konuklar, Ardino Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban ile görüştü. Yapılan toplantıda iki belediye arasında gelecekte verimli işbirliği olanakları ele alındı.

    Ardino’ya dair son derece hoş izlenimlerini paylaşan Dimetoka Belediye Başkanı Romilos Hacianoğlu, ”Ardino'yu ilk kez ziyaret ediyoruz. Çok temiz, güzel ve yeşil bir kasaba. Ardino Belediyesi ile projeler hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” diye kaydetti. Hatzgianoğlu, Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban ve ekibini Dimetoka şehrini ziyaret etmeye davet etti.

    Halihazırda Yunanistan - Bulgaristan INTERREG V-A Sınır Ötesi İşbirliği Programınca gerçekleştirilen ARDICO projesi kapsamında tarihi Şeytan Köprüsü'ne giden yolun bir bölümünde onarım çalışmaları sürüyor. Proje yöneticisi Ardino Belediyesi olup Yunanistan'ın Evros (Meriç) iline bağlı Dimetoka Belediyesi ise proje ortağıdır. Proje kapsamında ayrıca Şeytan Köprüsü'ne giden Arnavut kaldırımlı bir yaya yolu yeniden inşa edilecek ve Dyadovtsi (Dedeler) köyünün topraklarında iki kameriye inşa edilecek. Onların birisi Dyadovtsi köyünde olup bir çeşme ile birlikte inşa edilecek.

     

    Kaynak: kırcaalihaber

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.