Encümenler Birliği Derneği ve beraberindeki heyet Bandikos’u ziyaret etti

    Encümenler Birliği Derneği ve beraberindeki heyet Bandikos’u ziyaret etti

    Gümülcine – 26.08.2021

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği ve beraberindeki heyet, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında azınlık okullarının taleplerini iletmek üzere 25 Ağustos Çarşamba günü Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti Eğitim Müdürü Konstantinos Bandikos’u makamında ziyaret etti.

    Görüşmeye Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in danışmanlarından Ali Nalbant, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve ilgili encümenler katıldı.

    Ziyaretle ilgili olarak Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak bu gün özellikle Eşekçili, Gebecili, Sendelli ve Ayazma velileri ile Işıklar velilerinin  taleplerini iletmek üzere Bölge Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettik. Toplantıya İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’in danışmanlarından Ali Nalbant, Eyalet Başkan yardımcısı Ahmet İbram, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve ilgili encümenler katıldı.

    Yaklaşık iki saat süren toplantıda Kurthasanlı ve Aşağıköy velilerinin talepleri de dile getirildi. Toplantı neticesinde,  maalesef bir kez daha idarenin, velilerimizin haklı taleplerini dikkate almamak için, türlü bahaneler ileri sürdüğünü tespit etmiş olduk.

    Bizler, bundan sonra yapılacak olası girişimlerde de kullanılmak üzere, adı geçen köylerimizdeki velilerin taleplerini içeren beyannameleri İlköğretim Müdürlüğü sekreteryasına sunduk ve haklı taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kendilerine bir kez daha vurguladık. 

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak, haksızlığa isyan eden velilerimizin yanında olmaya ve onların taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgularken, azınlık eğitimini kendi projelerine göre dizayn etmeye çalışan idarecileri de bir kez daha sağ duyuya ve adaletli davranmaya davet ediyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.