"Bu yanlışın düzeltilmesi ülkemiz ve bölgemiz için en doğru yoldur"

    "Bu yanlışın düzeltilmesi ülkemiz ve bölgemiz için en doğru yoldur"

    Gümülcine – 22.09.2021

    Batı Trakya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğİ (BİHLİMDER), Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos tarafından Cuma namazını hedef alan talimatıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

    BİHLİMDER açıklamasında, "Tarihte kaldığına inandığımız dayatma, yok sayma, bozma ve sonra bitirme anlayışının günümüz dünyasında varlığını sürdürmesine anlam veremiyoruz. Bu yanlışın, ortaya çıkan durumun acilen düzeltilmesi ülkemiz ve bölgemiz için en doğru yoldur" ifadelerine yer verdi.

    Konuyla ilgili olarak BİHLİMDER yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    Tarihte kaldığına inandığımız dayatma, yok sayma, bozma ve sonra bitirme anlayışının günümüz dünyasında varlığını sürdürmesine anlam veremiyoruz.

    Neden bahsediyoruz, tabi ki ülkemiz yöneticilerinin antlaşmaları hiçe sayarak, insan hak ve özgürlüklerini çiğneyerek, inanç özgürlüğü yalanıyla farklı İnanç kültür ve medeniyete sahip kişilere hak tanımayarak almış oldukları en son karardan, yani Cuma günü programında yapmış oldukları değişiklikten, Cuma namazı ve Cuma saatine yapılmış olan saldırıdan, azınlık okullarında azınlık çocuklarının hakkı olan bir uygulamayı yok saymaktan.

    Batı Trakya Müslüman Türk çocuklarının özerk bir yapıya sahip olan azınlık okullarında Cuma günü uygulanan bu programın yanlış kişilerin istismarı ile yok sayılması, çözüm adı altında iyi niyetten yoksun, birilerinin mağduriyeti üzerinden sevinç duyması nasıl izah edilebilir?!

    Bir inanca sahip olmak suç ise; biz bu suçu işliyoruz!

    Biz çocuklarımıza farklı inançlara saygılı olmasını ve bir inancının olmasını öğretirken suç işliyorsak; biz bunu işliyoruz…

    Biz çocuklarımıza erdemli olmayı, merhameti, saygıyı, paylaşmayı, hiçbir canlıya zarar vermemeyi, hiçbir mabedin duvarına yazı yazmamayı, sevginin güzel, nefretin ise toplumlara zarar verdiğini öğretirken suç işliyorsak biz bu suçu işlemeye devam da edeceğiz.

    Problem ve sorun çözmeyi ateşe odun taşıyarak, kuyuya taş doldurarak, muhataplara sağır, kör ve dilsiz davranarak çözüleceğine inanmıyoruz ve böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz.

    Bizler verilen sözlerin tutulmasını, sahip olduğumuz hakların gasp edilmemesini, insani değerlerin gözardı edilmeyerek inanç, kültür ve medeniyet değerlerine saygı duyulmasını, insanlığın ortak mirasının siyasete kurban gitmemesini, insan haklarının, inanç özgürlüğünün, kişinin kendini ifade etme hakkının olduğunu hatırlatıyor ve bu alınmış olan haksız ve yanlış karardan bir an önce dönülmesini, düzeltilmesini beklediğimizi beyan ediyoruz.

    Doğu Makedonya Trakya Eğitim Müdürünün almış olduğu kararı dayandırdığı gerekçe ayrıca bir faciadır. Müfredatın uygulanmadığı ve erken çıkış olduğu bilgisine istinaden ortaya çıkan durum hırsızı cezalandırmak yerine, ev sahibine ceza kesmek gibi ilginç bir çelişki getirmektedir.

    Böyle bir kararın bilime ve eğitimin ilkelerine inanan bir eğitimci tarafından alınmış olacağına inanmamız beklenmemelidir.

    Bu yanlışın, ortaya çıkan durumun acilen düzeltilmesi ülkemiz ve bölgemiz için en doğru yoldur.

    Kamuoyuna saygılarımızla

                                                                      Bihlimder Yönetim Kurulu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.