“Evlerimizi Türklere satıp gideceğiz”

    “Evlerimizi Türklere satıp gideceğiz”

    Gümülcine – 26.09.2021

    Gümülcine’nin Ektenepol bölgesinde yaşayan Postuslu Rumlar, 22 Eylül Çarşamba günü gösteri düzenlediler.

    Göstericiler kendilerine devletin verdiği kredileri ödeyemez duruma geldiklerini belirterek,”Buraya geldik ama bizimle alay ettiler ve bize borç yüklediler. Artık evlerimizi de Türklere satacağız ve gideceğiz” ifadelerini kullandı.

    1990 yılında Sovyetler Birliği’nden Yunanistan’a getirildiklerini dile getiren göstericiler, kendilerine bedava vaadiyle kredi verildiğini, ancak bu kredileri şu anda ödeyemediklerini ve bu borçların silinmesini talep ettiler.

    “Artık evlerimizi de Türklere satacağız ve gideceğiz”

    Hükümete seslenen göstericiler, “Bize bedava ev vermeleri ve kredi vermeleri şartıyla bizi Trakya'ya getirdiler. 1990'da Sovyetler Birliği'nden geldiğimizde, gidip Atina ya da Selanik'te kalmak istiyorduk. Ancak Yunan devleti ve o zamanki Samaras hükümeti bize "Hıristiyan nüfusu Müslüman nüfusla dengelemek için Trakya'ya gidin ve orada büyük evler alacaksın" dedi. Bu yüzden buraya geldik ama bizimle alay ettiler ve bize borç yüklediler. Artık evlerimizi de Türklere satacağız ve gideceğiz” ifadelerine yer verdi.

    Son olarak edinilen bilgilere göre, söz konusu sorun bölgede yaşayan yaklaşık 1000 aileyi ilgilendiriyor ve bu aileler bankalar tarafından evlerinden zorla tahliye edilmekle tehdit edildiği belirtildi.

    Kaynak: https://fonirodopis.gr/press/

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.