Barış Festivali gerçekleşti…Ama!

    Barış Festivali gerçekleşti…Ama!

    Gümülcine – 28.09.2021

    HABER - YORUM

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, seçim öncesi vaatlerinden biri olan Barış Festivali’ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde Yassıköy futbol sahasında gerçekleştirdi.

    Barışı özlediğimiz dünya düzeninde, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının sivil toplum örgütleri ekiplerinin Festivalde yer almaması, yumuşak karın diyebileceğimiz gruplara öncelik verilmesi, festivali adeta gölde rotasını şaşırmış olarak yüzmeye çalışan topal ördeğe dönüştürmüştür. Bu da bazı güçlerin Türk Azınlığı kültürel asimilasyona yaklaştırma çabalarına iyi bir örnektir ve ibretliktir.

    Yine Festivalde Türkiye’den hiçbir ekibin, sanatçının ve yerel yöneticinin yer almaması, Türk Azınlığın Anavatan ile bağlarını koparma ve milli duyguları törpüleme provalarından biridir. Selanik’te yaşayan ve Yunan vatandaşıyla evli bir sanatçı, bize göre Festivalde Türkiye’yi temsil edemez.

    Festivale Bulgaristan’ın Smolyan Belediyesinin katılması Batı Trakya’daki Türkler için hiç bir şey ifade etmemektedir. Çünkü burasının belediyesiyle Yassıköy Belediyesinin ne sınır bağlantısı ne de dil açısından hiçbir benzerlikleri yoktur. Burada şunu sormak istiyoruz: Azınlıkla hem dil hem de sınır bağlantısı ve de ticari ilişkileri olan Kırcaali Belediyesi neden Festivale davet edilmedi? Bu da olsa olsa uzun vadeli stratejik bir asimile planının başlangıcıdır.

    Yine Festivale katılanlar arasında Rodop milletvekili İlhan Ahmet de vardı. Daha önce DEB Partisinin düzenlediği 30. Kuruluş etkinliklerine katılmayan İlhan Ahmet’in bu etkinliğe katılması DEB seçmenlerinde soru işaretleri oluşturmuştur. Milletvekili seçimlerinde Azınlıktan ve DEB Partisi seçmenlerinden yüklü bir oy alan İlhan Ahmet’in kurumlar arasında neden bu ayırıma gittiği ise açıklama gerektiren bir durumdur.

    Kendi belediye sahasını Azınlığın yegane partisi olan DEB Partisine vermeyerek bu parti mensuplarına sırtını çeviren Belediye Başkanı Önder Mümin’in son hareketleri soru işaretleriyle doludur.

    Barış dendiği zaman bu her kesimi kapsamalıdır. İnsanlar arasında ayırım yapılarak ve tek taraflı hareket edilerek barış sağlanamaz; hele hele kendi toplumuna karşı tavırlar alarak ve sırt çevirerek ise hiç sağlanamaz. Bu olsa olsa toplum içerisinde nefret tohumlarının yeşertilmesine yol açar ki bu da Azınlığımıza zarardan başka bir şey getirmez.

     

    İbrahim BALTALI

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.