Milletvekili Hüseyin Zeybek öğrenci yurtlarını sordu

    Milletvekili Hüseyin Zeybek öğrenci yurtlarını sordu

    Gümülcine – 30.09.2021

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos hitaben "2021-2022 akademik yılı öğrenci yurtları sorunu ile ilgili soru önergesi" konulu bir soru önergesi sundu.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "2021-2022 akademik yılı öğrenci yurtları sorunu ile ilgili soru önergesi"

    İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek'in girişimiyle 30 milletvekili tarafından Eğitim ve Din İşleri Bakanı Sn. Kerameos’a, Atina Zografu Öğrenci Yurdunda barınma sorunu ile ilgi soru önergesi sunuldu.

    1975 yılından bu yana faaliyet gösteren ve özellikle yurtları olmayan Atina Ziraat Okulu ve Batı Attiki Üniversitesi gibi okullardan gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını da karşılayan Eski Zografu Öğrenci Yurdu bu yıl yapılacak olan tadilat nedeni ile hizmet vermeyecektir. Ancak, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı ile INEDIVIM, bu öğrenciler için alternatif barınma çözümleri bulmakla ilgilenmemiş görünüyor. Sonuç olarak, ikamet edecekleri yer hakkında hiçbir bilgi alamadıkları için öğrenciler çıkmaza girerken, verilen konut yardımı hiçbir şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor.

    Bu vesileyle, SİRİZA milletvekilleri, öğrencilerin barınma sorununa çözüm olarak, ya Atina'daki diğer boş olan öğrenci yurtlarına yerleştirilmelerini ya da öğrencilerin mağdur olmamaları için maddi yardımların kira bedelini karşılayabilecek düzeye getirilmesini önerdi.

    Sayın Bakana sorulur?

    1.Zografu Öğrenci Yurdu'nun tadilat ihtiyacı nedeniyle ortaya çıkan ciddi barınma sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

    2.Sorunun daha çok kendi yurtları olmayan okullardaki öğrencilerle ilgili olduğunu göz önünde bulundurursak, öğrencileri Atina Üniversitesi Öğrenci Yurdu, Ulusal Teknik Okulun Yeni Yurtları gibi Atina'nın diğer yurtlarına yerleştirmeyi düşünüyor musunuz?

    3.Alternatif olarak, en azından öğrencilerin kira bedelini karşılayabilecek ölçüde mali yardımı artırmayı düşünüyor musunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.