Opr. Dr. Hüseyin Macır Bekir emekliye ayrıldı

    Previous Next

    Opr. Dr. Hüseyin Macır Bekir emekliye ayrıldı

    Gümülcine – 11.10.2021

    Uzun yıllar Rodop ilinin Şapçı kasabasında faaliyetlerini yürüten ve hastalarını kabul eden Opr. Dr. Hüseyin Macır Bekir emekliye ayrıldı.

    Dr. Macır Bekir emekliye ayrılışıyla ilgili olarak açıklamayı sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

    "Artık demir alma vakti geldi limandan"....gerek yaşımız,gerekse dile kolay...39 yıl çalışma hayatından sonra... emeklilik yaşımız geldi. Artık veda vakti. Hepinize sağlık dolu günler dilerim. Hakkınızı helal edin."

    Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Hüseyin Macır Bekir kimdir?

    1959 Şapçı doğumlu. Orta ve lise öğrenimi Gümülcine Celal Bayar Lisesi'nde tamamladı.

    1976 İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazandı. 12 Aralık 1982 yılında mezun oldu. Haziran 1983'te DİKATSA ya denklik sınavını verip Yunanistan’da çalışmaya hak kazandı. Eylül 1983 yılında Şapçı’ya muayenehane açtı. Bu anlamda Şapçı’da ilk muayene açan azınlık doktorlarından biri oldu. Askerlik görevini Selanik 424 Askeri Hastanesi Radyoloji bölümünde yaptı.

    1985 yılında Dedeağaç Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde çalışmaya başladı. 1987 yılında yine Dedeağaç Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi kliniğinde çalışmaya başladı. 1992 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ünvanı alıp Şapçı’da çalışmaya devam etti. İhtisas olarak, Yanya Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde, Amerikan Bristol Hastanesi El Cerrahisi kliniğinde El ve Mikrocerrahi eğitimi aldı.

    1994 yılından itibaren aralıksız olarak tüm Mikrocerrahi kurslarında eğitmen olarak görev alıyor. 1992 yılından itibaren aralıksız ve düzenli olarak Ege Üniversitesi Hastanesi Ortopedi veTravmatoloji Anabilim dalında Fellow Doktor olarak bilimsel çalışmalarına katılmaya devam ediyor. Bunun yanında 2 yıllık Akupunktur eğitimi almış olup, yaklaşık 30 kongrenin düzenlenmesinde tertip komitelerinde aktif olarak rol aldı.

    Bir gelenek haline gelen Türk - Yunan Ortopedi ortak kongrelerini başlattı. Yaklaşık 10 bilimsel dernek üyeliği var, bir çok kongre ve seminerlerde sunumlar yaptı. Türkiye’deki Adli Bilimciler derneğinin tüm kongrelerinde yer aldı.

    Evli ve iki çocuk babası.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.