Uğur Şahin Ve Özlem Türeci Atatürk Evi’ni ziyaret etti

    Previous Next

    Uğur Şahin Ve Özlem Türeci Atatürk Evi’ni ziyaret etti

    Gümülcine – 13.10.2021

    BioNTech'in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin Selanik’te Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler.

    Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Covid-19 pandemisine karşı geliştirdikleri aşıyla tüm insanlığa çok değerli hizmette bulunan Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin'i Selanik ziyaretlerinde Başkonsolosluğumuzda ağırladık, birlikte Atatürk Evi'ni gezdik.” denildi.

    BionTech biyoteknoloji şirketinin kurucularından olan ve buldukları Kovid -19 aşısıyla dünyanın en tanınan bilim insanları arasında yer alan Türeci ve Uğur, Pfizer ilaç şirketinin Selanik’teki tesislerinin açılış törenine katılmak üzere Selanik’e geldi.

    Havaalanına indikten sonra ilk olarak Atatürk Evi'ni görmek istediklerini belirten Dr. Türeci ve Dr. Şahin, anı defterine şunları yazdılar: "Atatürk'ün doğduğu yeri ziyaret etmek Türk kökenli bilim insanları olarak bizler için bir onurdur. Atatürk modern Avrupa'nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz."

    Türeci-Şahin çiftini, Başkonsoloslukta Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ve Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan karşıladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.