HATA TÜTÜNDE Mİ YOKSA YANLIŞ YAPILAN SİYASETTE Mİ?

    HATA TÜTÜNDE Mİ YOKSA YANLIŞ YAPILAN SİYASETTE Mİ?

    Gümülcine,13.10.2021.

     YORUM
     
     Biyoteknoloji ve ilaç sanayi sektöründe bitkilere ve onlar üzerinden geliştirilen proteinlere ve diğer nanomaddelere dayanarak bir sürü salgın hastalığa karşı  ilaç ve aşı patentlerinin keşfedilmesi ve toplu üretimin gerçekleşmesi sağlanıyor.
     Bunlardan biride 2 yıldır dünyayı esir alan Covid-19 için üretilmesi planlanan yeni aşı ve bu aşının  ana maddesi biz Batı Trakyalıların çok iyi tanıdığımız bildiğimiz bir bitki.
     O aşılarda kullanılacak bitki TÜTÜN den başkası değil.
     Araştırma ve bilim tarafını geçiyorum,çünkü patentin hala başvuru düzeyinde olması,sadece 6 ülkede(ABD,İNGİLTERE,MEKSİKA,BREZİLYA,ARJANTİN ve KANADADA)24000 kişi üzerinde denenmiş olması ve faz 3 çalışmalarını gerçekleştirip onay beklediğini bildiğimizden yorum yapmak için henüz erken.
     Asıl mesele Japonya-Kanada bandıralı Medicago firması bu aşıları TÜTÜNden üretecek olması.
     Bizim tütüncümüzün de çok iyi tanıdığı bir şirket Philip Morris bu Medicago şirketinin 25% hisselerine sahip üstelikte ana araştırmacı ve yatırımcı firma olarak dünya devi GSK(GlaxoSmithKline) olarak geçmekte.
     🌱 Tüm bu gelişmeler oluyorken,bölgemizin ekonomisinin bel kemiğini oluşturan ve binlerce insanımıza on yıllarca iş ve aş veren TÜTÜN neden değersizleştirilip yok olmakta?
    🌱Hala satış fiyatları ve stok değeri netleşmeyen bu ürünümüz gerçekten ihtiyaç dışı bir ürünmü yoksa sadece  bölgemizde bu ürünü uçuracak ve hakettiği marka değeri-brand name'i kazandıracak,siyasi insiyatif alacak,kalkınmayı ve üretimi global piyasalarda üst düzey boyutlara taşıyacak siyasete ve siyasetçilere mi ihtiyaç var?
     🌱 Üreticimiz mevcut
     🌱 İnsan gücümüz mevcut
     🌱 Arazi ve mikroiklim şartlarımız mevcut
     🌱 Üretim ve depolama tecrübemiz mevcut
               Bunlara rağmen
     🌱Ürünümüz Tütün 5 para etmez durumda
    🌱Her yıl yüzlerce aile sektörden ve bölgeden              
          uzaklaşmakta
    🌱Azınlığa mâl olmuş,yüksek kullanım değerine sahip olan TÜTÜN yok olmakta.
     Atalarımızın dediği gibi, ARTIK MASALA PARA YOK sözünden yola çıkarak bölgemizin yararı için gerekli siyasi insiyatifleri alma zamanı geldi hatta geçmekte.
     Elin Japonu-Kanadalısı bir kaç ayda 1 MİLYAR doz aşıyı bizimde ürettiğimiz tütünden piyasaya sürecekse,bahaneli siyaseti ve milleti kandırmayı bırakıp bir an önce gerçek hayata ve halkın refahına dönmemiz gerektiği görüşündeyim.
     Tütün müdahale etmemizi gerektiren konulardan sadece bir tanesi.Tek tek tüm ilgili konuları ele alacağımız dan kimsenin şüphesi olmasın.
     Saygılarımla
    Dr.Özgür Ferhat
    SYRİZA RODOP İLİ BAŞKANVEKİLİ
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.