Türk bilim insanlarına Yunanistan'dan ödül

    Türk bilim insanlarına Yunanistan'dan ödül

    Dünyada ilk COVID-19 aşısını keşfeden Alman BioNTech şirketinin kurucularından Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Yunanistan’da "İmparatoriçe Theophano" ödülü verildi. Törende Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da hazır bulundu.

    Selanik Rotonda’da 13 Ekim 2021 günü verilen ödül töreninde konuşan "İmparatoriçe Theophano" Vakfı Y.K. Başkanı Andreadis, “Ödül, ortak Avrupa idealini vurgulamayı ve onu belirsiz zamanlarda gençlere yansıtmayı amaçlıyor.” Görüşlerine yer verdi.

     Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou “Özgür Şahin, COVID-19’u 24 Ocak 2020’de ilk defa bir dergide okudu ve Pazartesi günü çalışanlarını çağırarak şirketin korona aşısını bulma konusunda çalışmalar yapacağını belirtti. Ve, bugün geldiğimiz durum budur. Şimdi elimizde, 21. Yüzyılda insanlığın en büyük tehdidine karşı güçlü bir silah var…Bütün güçleriyle bu sürece katıldılar ve ilk sırayı aldılar. Hepimiz ve özellikle şahsım olarak sizlere minnettarız ki daha aşı keşfedilmemişken, koronaya karşı elimizde daha herhangi bir silah yokken mücadele etmiş bir kişi olarak. ” İfadelerine yer verdi.

    Ödül töreninde Uğur Şahin, “Çabalarımız 30 yılın ürünüdür . mRNA aşısındaki gelişmeler bilimde bir kırılma noktasıdır. Aşılar gelecekteki salgınların ve kanserin önlenmesi için önemli rol oynayacaktır.” Dedi.

    Fotoğraf: kathimerini.gr

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.