Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’un “TUNCA’DAN TUNA’YA-Balkan Medeniyetimiz” adlı kitabı yayınlandı

    Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’un “TUNCA’DAN TUNA’YA-Balkan Medeniyetimiz” adlı kitabı yayınlandı

    Gümülcine, 18.10.2021.

    Balkan bölgesindeki Türk-İslam medeniyeti, kültürü ve edebiyatı ile alakalı araştırmalarıyla tanınan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’un “TUNCA’DAN TUNA’YA-Balkan Medeniyetimiz” adlı kitabı yayınlandı.

    ‘TUNCA’DAN TUNA’YA-Balkan Medeniyetimiz (Seyyahlara…)’ adlı eser, Kuveyt Türk ve başkanlığını Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK’in yaptığı Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları Derneği (UKDA) işbirliğiyle Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları Derneği (UKDA) Yayınları tarafından yayınlandı.

    Bilindiği gibi Balkan bölgesindeki son 800 yıllık medeniyet iddiamızın ders niteliğindeki yadigârları, yeterince tanınmaktan çok uzaktır. Medeniyetimizin bu yadigârları, o bölgeye düzenlenen ticari turlarda ya hiç tanıtılmamakta ya da çok yüzeysel bir tanıtımla yetinilmektedir. Ama her halükârda Balkan bölgesinin “medeniyet tasavvuru için misal teşkil edecek yönü” ihmal edilmekte ve tanıtılmamaktadır.

    Gerek Balkan bölgesine bireysel gezi yapmak isteyenler gerekse ticari ölçüde düzenlenen turlara katılacaklar için, Balkan bölgesinin “medeniyet tasavvuru için misal teşkil edecek yönü”nü vurgulayan bir kılavuza ihtiyaç olduğu bilinmekte idi. Bu kılavuz niteliği taşıyan kitapta, daha önceki eksik ve ticari amaçlı bazı çalışmaların aksine hem “popüler”in dışına çıkılarak farklı unsurlara yer verilmekte hem de Balkanlardaki bu mekân ve eserlerin “medeniyet tasavvuru” açısından yorumlanması yer almaktadır.

    Bu rehber kitap; Balkanlardaki medeniyetimiz ile ilgili 120’den fazla şehir/bölge ve 620’den fazla eser/mekânla alakalı muhtasar malumat ihtiva etmektedir.

    Kitabın amacını ön sözdeki şu cümleler izah etmektedir:

    Hem güncel bilgiler hem de ‘medeniyet okumaları’ içeren bu ‘TUNCA’DAN TUNA’YA-Balkan Medeniyetimiz (Seyyahlara…)’ Rehber kitabı, öncelikle Balkan bölgesinde hizmet veren ‘Tur Rehberleri’ne, daha sonra da Balkan ülkelerindeki kütüphane ve özellikle de Türkçe eğitim yapan okullara, Millî şairimiz M.A.Ersoy’un ‘Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme, tanı!’ uyarısını ciddiye alan herkese faydalı olacağını umuyoruz.”

    Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK, Türk tarihi ve kültürü içerisinde önemli yeri olan çalışmaların yayınlanmasına ağırlık vereceklerini bildirdi…

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.