Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Simeonidis ile görüştü

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Simeonidis ile görüştü

    Gümülcine – 20.10.2021

    Batı Trakya’da Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, Bölge Eğitim Müdürlüğünce Rodop ilindeki azınlık okullarına gönderilen genelge kararına göre Azınlık öğrencilerini Cuma namazına gitmesini engelleyen karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

    Konuyla ilgili olarak Eyalet Azınlık Eğitim Sorumlusu Vasilis Simeonidis ile bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtilen açıklamada, “Haftalık ders programı ile ilgili olarak azınlık toplumumuzun kazanılmış haklarına vurulmak istenen bu yeni darbeyi kesinlikle kabul etmeyeceğini bir kez daha teyit etmiştir” denildi.

    Konuya ilişkin Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:

    “Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, başkanımızın Bölge eğitim müdürlüğü azınlık eğitimi sorumlusu sayın Simeonidis ile yaptığı görüşmeyi değerlendirmiş ve haftalık ders programı ile ilgili olarak azınlık toplumumuzun kazanılmış haklarına vurulmak istenen bu yeni darbeyi kesinlikle kabul etmeyeceğini bir kez daha teyit etmiştir. Bu vesile ile, Yönetim Kurulumuzun velilerimizin başlattığı ve her cuma uygulanan eylemin devamının yanısıra başka bir dizi eylemi de yürürlüğe koyma kararı aldığını kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Şöyle ki, ilk etapta encümenler arasında idarenin bu haksız uygulamasının geri çekilmesi ve haftalık ders programının azınlığımızın kazanılmış haklarının gözetilerek düzenlenmesi için gerekli girişimlerin yapılması talebini içeren imza kampanyası başlatılacaktır. Bu kampanya çerçevesinde tüm YK ve DK üyeleri kendi bölgelerinde encümenler ve velilerle toplantı düzenleyip kendilerine konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunacaktır. Ayrıca, konu ile ilgili Rodop milletvekili sn. İlhan Ahmet’in Eğitim Bakanlığına sunduğu soru önergesine verilecek cevap da tarafımızca merakla beklenmektedir. Bu bağlamda, konu ile ilgili itirazlarımızı Eğitim Bakanına bizzat ve ilk ağızdan iletmek üzere kendilerinden randevu talep edilecektir. Herkesin bilmesini isteriz ki, bizler haklılığımız kabul edilene kadar bu konudaki mücadelemizi her platformda sürdürmeye hazır ve kararlıyız. Velilerimizin de aynı kararlılık ve sabırla eylemlerini devam ettireceklerini düşünmekteyiz. Bu vesile ile yetkilileri bir kez daha konu ile ilgili itiraz ve önerilerimizi dikkate almaya davet ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.