Merkel Atina’ya veda etti

    Merkel Atina’ya veda etti

    Gümülcine, 29.10.2021.

    Merkel: “Kriz dönemlerinde Yunanlılardan çok istedim”

    Miçotakis: Batının soğukkanlılığı, Türklerin keyfiliğini devamlı teşvik etmektedir.

     

    Angela Merkel Yunanistan ziyareti sırasında Türk-Yunan ilişkilerine değindi ve “Kriz dönemlerinde Yunanlılardan çok istedim” gibi sözleri dikkat çekti.

    Başbakan Miçotakis’le görüşmesinden sonra Merkel ve Miçotakis ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

    Yunanistan’ın AB bölgesinde kalmasını başardıklarını belirten Merkel, “Sonunda gidilebilecek ortak bir yön bulmayı başardık. Yunanlılardan çok şeyler istedim.” Sözlerine yer verdi.

    Merkel Türk-Yunan ilişkilerine de değindi ve şunları söyledi: “Türk-Yunan sorunları aynı zamanda AB -Türkiye sorunlarıdır. Yunanistan Türkiye ile işbirliğine gittiğinde çok sayıda zorluklar olduğunu biliyorum. Dün ve bugün de konuştuk, BM kararları ve uluslararası hukuk geçerli olmalıdır; bunların önemli olduğunu biliyoruz, ancak bunlara diyalogla çözüm ve cevap bulmamız çok zor.

    Hatırlatmak isterim ki Türkiye 3,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapmaktadır ve desteklenmesi gerekir.”

    Başbakan Miçotakis ise “Avrupa ve Yunanistan yanlış kararlarla denendiler ki bunlar kılık değiştirerek, popülizm ve demagoji olarak tekrar onlara döndü.” Görüşlerini ifade etti.

    Miçotakis son olarak, “Merkel mantığın ve istikrarın sesi.” Diyerek Türk – Yunan ilişkilerine değindi ve şunları söyledi: “Ben de diyalog yollarının açık tutulması için mücadele ediyorum. Batının soğukkanlılığı, Türklerin keyfiliğini devamlı teşvik etmektedir. Avrupa makamları artık Avrupa pratiğine dönmelidir. Sizleri büyük bir sevinçle kabul ettim ve saygıyla uğurluyorum. Atina sizleri bir dost olarak bekliyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.