ABTTF’den Atina’ya çalışma ziyareti

    Previous Next

    ABTTF’den Atina’ya çalışma ziyareti

    Gümülcine – 18.11.2021

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 16-17 Kasım 2021 tarihlerinde Yunanistan’ın başkenti Atina’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

    ABTTF 21. Dönem Başkanlık Kurulu’nun ilk icraatı olarak Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının asıl çözüm yeri olan Atina’ya giden Başkan Halit Habip Oğlu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, ABTTF Atina Ofisi’nden Nihan Ayan’ın da eşlik ettiği çalışma ziyareti çerçevesinde bir dizi temaslarda bulundu.

    Batı Trakya Türk toplumunun karşı karşıya kaldığı ayrımcılık ve hak ihlalleri ele alındı

    ABTTF heyeti 16 Kasım Salı günü İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran ile Eski Milletvekili ve Yunanistan Adalet, Şeffaflık ve İnsan Hakları Bakanlığı Eski İnsan Hakları Genel Sekreteri Maria Yannakaki ile görüştü. Görüşmelerde Batı Trakya Türk toplumunun sorunları ile maruz kaldığı ayrımcılık ve hak ihlalleri ele alındı, Yunanistan’daki güncel gelişmelere dair fikir teatisinde bulunuldu.

    ABTTF heyeti 17 Kasım Çarşamba günü de Yunanistan Müslümanlar Birliği Halkla İlişkiler Sorumlusu Anna Stamou ile bir araya geldi. Görüşmede Batı Trakya Türk toplumu ve Yunanistan’da yaşayan Müslümanları ilgilendiren güncel konular değerlendirildi.

    ABTTF heyeti, çalışma ziyareti çerçevesinde Batı Trakya Türk toplumunun anavatanı Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği’ne de bir nezaket ziyaretinde bulundu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.