İstanbul Büyük Mübadele Derneği’nden İskeçe Türk Birliği ziyareti

    Previous Next

    İstanbul Büyük Mübadele Derneği’nden İskeçe Türk Birliği ziyareti

    Gümülcine – 19.11.2021

    İstanbul Büyük Mübadele Derneği yönetici ve üyelerinden oluşan bir ekip, İskeçe Türk Birliği'ni(İTB) ziyaret etti. İstanbul Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz başkanlığındaki ekip, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu dernek yöneticileri ve bazı üyeler tarafından karşılandı.

    Ziyaret nedeniyle konuk dernek başkanı ve konuk heyete teşekkür eden İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, dernek hakkında misafirlere bilgi verdi. İskeçe Türk Birliği'nin Batı Trakya Türklerinin ilk derneği olduğunu belirten Ahmetoğu, derneğin tarihi, çalışmaları ve 38 yıldır devam eden hak arama mücadelesini anlattı. Yunanistan'ın Batı Trakya'daki Türk azınlığın milli kimliğini inkar etme politikacı gereğince isminde "Türk" ifadesi bulunan derneklerin yasal statüsünün iptal edildiğini kaydeden İTB Başkanı Ahmetoğlu "Bu haksızlığa ve mağduriyete karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir gün demokrasinin ve hukukun galip geleceği inancıyla yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz." dedi.

    İstanbul Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz de İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. İskeçe Türk Birliği’ni ve verdiği mücadeleyi internetten ve sosyal medyadan takip ettiklerini anlatan dernek başkanı Sabit Semiz, İTB’ye başarılar diledi.

    Dernek Başkanı Sabit Semiz, mübadele neticesinde her iki ülke vatandaşlarının çok zorluklar çektiğini ve ata topraklarına büyük özlem duyduklarını belirtti. Semiz, dernek olarak pandemi şartlarının izin verdiği dönemde ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, Drama, Serez, Kılkış, Kozani ve Meteora bölgelerini ziyaret ederek dedelerinin ve ninelerinin memleketlerini görmek istediklerini vurguladı.

    İskeçe Türk Birliği Bakanı Ozan Ahmetoğlu ziyaret sonunda konuk dernek başkanına İskeçe Pazaryeri Camii'nin tablosunu ve "İskeçe Türküleri" CD'sini hediye etti. İstanbul Büyük Mübadele Başkanı Sabit Semiz de derneklerinin plaketini hediye etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.