Papandreou: Halkın kalbini yeniden kazanmalıyız!

    Previous Next

    Papandreou: Halkın kalbini yeniden kazanmalıyız!

    Gümülcine, 20.11.2021.

    5 Aralık’ta düzenlenecek KINAL – Değişim Hareketi seçimleri öncesinde, eski PASOK Partisi Başkanı, eski başbakan, KINAL milletvekili ve aynı zamanda eski dışişleri bakanlarından Yorgo Papandreou Gümülcine’de Gümülcineliler Kulübü’nde halkla buluştu. Papandreou'nun Kırmahalle'de bir camiye girmesi dikkat çekti.

    Etkinliğe; Rodop KINAL milletvekili İlhan Ahmet, eski PASOK partisi milletvekilleri Galip Galip, Ahmet Mehmet, Ahmet Hacıosman, Petalotis, Gümülcine Belediye Başkanı Garanis, eski Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, eski Gümülcine Belediyesi meclis üyelerinden Sibel Mustafaoğlu, Yassıköy eski belediye başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediyesi Mehrikoz Başkan Yardımcısı Ali Haseki, eski Rodop Valisi Stavropoulos’un yanısıra diğer partililer katıldı.

    Papandreou Gümülcine ziyaretine sabah saatlerinde Gümülcine Kırmahalle’den başladı. Burada yaşayan Türklerle kahvehanede sohbet etti ve Kırmahalle camiine kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

    Daha sona Gümülcine’liler Kulübi’ne geçen Papandreou burada kısa bir konuşma yaptı.

    Eski ve Yeni dostlarla Gümülcine’de yeni başlangıç için bulunduğundan dolayı duygulu olduğunu belirten Papandreou, “Biz, hareket olarak halkın katılımına inanıyoruz. Yönetimin merkezden uzaklaşmasına inanıyoruz. Kısacası halkın yönetiminden yanayız ki buna 1974’te PASOK partisinin kurulduğu zamanlarda Andreas Papandreou da inanmaktaydı” Görüşlerine yer verdi.

    Papandreou, iktidardayken yaptığı projeleri de dile getirdi ve “Bizim sorumluluğumuzda olmayan ekonomik krizin yükünü omuzladık, Yunanistan’ı evro para biriminde tuttuk, Yunan halkının çok ağır ekonomik krizden borçlanmamalarını sağladık, dijital reçete sistemini sağladık, yeşil kalkınma, dijital yönetime doğru ilerledik,” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

    TEKRAR BÜYÜK DEMOKRATİK, DİNAMİK VE İLERİCİ HAREKETİ YARATMAK İÇİN BURADAYIZ

    “Kriz ortamında hareketimiz yenilgiye uğradı. Bazıları yok olacağımızı zannetti. Ancak bizler yine buradayız. Tekrar büyük demokratik, dinamik ve ilerici hareketi yaratmak için buradayız. Bu hareketin tekrar çoğunlukta bir güç olacağına inanıyorum.”

    YÖNETİMİN VATANDAŞA SAYGISI OLMALIDIR

    Bizler, pandeminin olduğu bir dönemde Yunan halkının güvenliğini düşünmek zorundayız. Bütün bunlar da plan ve vatandaşa olan saygıyla olabilir. Vatandaşın katıldığı, işitildiği bir ülke yaratmak istiyoruz. Vatandaşın sesi olmalı. Yönetimin vatandaşa saygısı olmalıdır. Ve, diyalog yoluyla sorunları çözebiliriz. Öyle ki devletle vatandaşlar arasında, eşit haklar konusunda bir mutabakat olmalıdır. Az sayıda insana değil de çok sayıda insana menfaatler sağlanmalıdır.

    BİZLER BÜTÜN VATANDAŞLARIN EŞİT OLMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK

    Biz, hareket olarak her zaman gerek burada ve gerekse de Avrupa’da, halkın tamamının eğitime katılması, doğru sağlık sistemi, barınma, çevre, çalışma koşulları, çalışma imkanları gibi bir kamu sisteminin oluşturulması için çalıştık. Bizler bütün vatandaşların eşit olması için mücadele ettik; engel ve sorun yaratmayan bir devlet oluşturmaya çalıştık. Böyle bir devlet ki yasalar karşısında eşitliği getirir.”

    AZINLIK KONUSUNDA, ÖZELLİKLE DE EĞİTİM VE DİĞER ALANLARDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

    Azınlık konusuna çok kısa olarak değinen Papandreou şu ifadelere yer verdi:

    “Azınlık konusunda, özellikle de eğitim ve diğer alanlarda önemli değişiklikleri gerçekleştirdik. Ancak bütün bunların güncellenmesi, tamamlanması ve daha ileriye götürülmesi gerekir.”

    HALKIN KALBİNİ YENİDEN KAZANMALIYIZ, DAHA İYİ VE DEĞİŞİK BİR YUNANİSTAN YARATMALIYIZ

    Papandreou, son olarak parti başkanlığına aday olduğunu belirtti ve konuşmasını şöyle tamamladı:

    “Bu duygularla aday olmaya karar verdim. Hareketin yeni bir soluğa ihtiyacı vardı. Gücümüzü yenilememiz, yolumuzu açmak gerekir. Gençlere yeni imkanlar sağlamamız gerekir. Yeni ve canlı bir ekonomiye yeniden ayağa kaldırmamız gerekir. Kendini yalnız hisseden halka güvenmemiz lazım ki bunlar kendilerini bugün acı içinde hissetmektedirler. Biz, hareket olarak, parti olarak katılımcı bir yapı kuracağız. Halkın sesi duyulacak ve böylece sorunlar çözülecek. Bu yüzden 5 Aralık’ta yapılacak seçimlere hepinizi davet ediyorum. 5 Aralık demokrasi bayramı ve yeni bir başlangıç olsun ve bu hareket yeniden çoğunluğu sağlasın. Halkın kalbini yeniden kazanmalıyız, daha iyi ve değişik bir Yunanistan yaratmalıyız. ”

    Papandreou, bugün Gümülcine Belediye Başkanı Garanis,  Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopoulos'u ziyaret edecek ve akşam da Dedeağaç'ta bir otelde konuşma yapacak. Papandreou'nun yarın da İskeçe ve Mustafçova Belediyesini  ziyaret etmesi beklenmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.