Trakya Kalkınma Komisyonu’nun raporuna sadece iktidar ‘evet’ dedi

    Trakya Kalkınma Komisyonu’nun raporuna sadece iktidar ‘evet’ dedi

    Gümülcine – 24.11.2021

    Mecliste oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu’nun nihai raporu iktidar milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. SİRİZA ve KKE partileri kendi görüşlerini içeren raporlar sunarken, Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni partiler tarafından sunulan raporların nihai raporun tutanaklarına ekleneceğini söyledi. Bakoyanni ayrıca nihai raporun çalışmalarını denetleyecek kalıcı bir komisyon oluşturulacağını da açıkladı.

    Komisyonun dün (23 Kasım Salı) yaptığı toplantıda SİRİZA partisi milletvekilleri Batı Trakya’daki müftülerin yetkileri ile ilgili görüşlerini dile getirirken, özellikle müftülerin şer-i yetkilerinin kaldırılmasını istedi.

    SİRİZA milletvekilleri müftülerin devlet görevlisi olmaması, toplumun dini lideri konumunda bulunması ve müftülerin azınlık ile birlikte belirlenecek bir sistemle seçilmesi gerektiğini söylediler.

    SİRİZA milletvekili Nikos Filis “İki ayrı müftünün olduğu bu modelde aslında hiçbir şey gerektiği gibi çalışmıyor” ifadelerini kullandı. SİRİZA milletvekilleri vakıf seçimlerinin yapılması gerektiğini de dile getirdiler.

    Yapılan oylamada Trakya Kalkınma Komisyonu raporu iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi temsilcilerinin oylarıyla kabul edildi. Oylamada muhalefet partileri milletvekilleri nihai rapora ‘evet’ oyu vermedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.