Ketenlik Köyü yol inşaatının gecikme nedenine bakanlık cevap verdi

    Ketenlik Köyü yol inşaatının gecikme nedenine bakanlık cevap verdi

    Gümülcine – 29.11.2021

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, “Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik Köyü yol inşaatı” ile ilgili sunduğu son soru önergesine Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığı cevap verdi.

    Bakanlık söz konusu yol inşaatında yaşanan gecikme nedeninin, EGNATIA S.A şirketinin güncellenmiş projelerinin taraflarına ulaşmamasından kaynaklandığı belirtildi.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Ketenlik Köyü Yol İnşaatı Projesi:

    “4/4.10.2021 protokol numaralı “Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik Köyü yol inşaatı” ile ilgili sunduğum son soru önergesine cevaben Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığı gecikmenin EGNATIA SA şirketinin güncellenmiş projelerinin taraflarına ulaşmamasından kaynaklandığını ve bu nedenle ilerleme kaydedemediklerini belirtmiş.

    Hatırlatma amacıyla 71323/05.07.2019 protokol numaralı Siriza Hükümetinin kararı ile Ketenlik köyü yol inşaatı projesi 2.100.000.00 bütçe ile Kamu Yatırım Programına(ΠΔΕ) dahil edilmişti.

    Bu süreç zarfında projenin uygulamasında hiçbir ilerleme kaydedilmemiş herhangi bir zaman çizelgesi oluşturulmamış ne de bilgilendirme yapılmıştır kısaca proje dondurulmuştur. Bu zaman zarfında konuyla alakalı olarak toplam 4 soru önergesi sunulmuş ancak kimse sorumluluk üstlenmeyip suçu birbirine atmıştır. Öyle görünüyor ki Siriza Hükümetinin inisiyatifiyle projenin kaynağı sağlanmış ancak Yeni Demokrasi Hükümeti projeyi gündüz inşaası gerçekleşen ama akşam yıkılan Arta köprüsüne benzetmiştir.

    Son olarak tüm yetkili mercileri Bakanlık, Mustafçova Belediyesi ve Egnatia SA şirketini vatandaşlarla dalga geçmek yerine konuya biraz ciddiyetle yaklaşıp suçu birbirlerine atmak yerine sorumluluklarını üstlenmeye davet ediyorum. Her şeyden önce bölge halkının güvenliğini ve bu projenin gerekliliğini göz önünde bulunarak bir an önce bürokratik işlemlerin tamamlanması ve uygulamaya geçilmesini öneriyorum.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.