Pazarkule Sınır Kapısı'nın kapasitesini artıracak modernizasyon çalışması başladı

    Pazarkule Sınır Kapısı'nın kapasitesini artıracak modernizasyon çalışması başladı

    Gümülcine – 09.12.2021

    Türkiye'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda, peron sayısı ve kapasiteyi artıracak olan modernizasyon çalışmaları başladı.

    Geçtiğimiz ay 25 yıllığına mülkiyeti Ticaret Bakanlığı'na tahsis edilen Pazarkule Gümrük Kapısı'nda yapılacak genişletme çalışmaları için ilk adım atıldı.

    Pazarkule Sınır Kapısı modernizasyon çalışmaları düzenlenen törenle başladı. Burada konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, yapılacak çalışmayla oluşacak kapasite artışının Edirne'nin turizmine, ticaretine, ekonomisine net bir katkı olarak döneceğini vurguladı.

    Pazarkule Sınır Kapısı'nın yenilenmesiyle ilgili çalışmaların fiili olarak başladığını söyleyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Edirne'ye yaptığı son ziyarette sunduğumuz brifing sonrasında da Cumhurbaşkanının sunduğu imkanlar dahilinde gerekli talimatları vermek suretiyle Pazarkule Sınır Kapısı ile ilgili iş ve işlemlerin hızlandırıldığını ifade etti.

    Edirne’nin sınır kapıları açısından önemli bir il olduğunu belirten Vali Canalp, Avrupa'ya açılan dört adet kara sınır kapısının Avrupa ile bağlantı hattı olduğunu aktardı.

    Edirne’deki dört sınır kapısından 3 tanesi ile ilgili çalışmalarda en son aşamaya gelindiğini ifade eden Vali Canalp, Hamzabeyli, İpsala ve Kapıkule’deki çalışmalarda sona gelindiğini hatırlattı.

    Pazarkule Sınır Kapısı’nın 2 açıdan önemli olduğunu belirten Vali Canalp, Kapıkule’nin Bulgaristan’dan gelen vatandaşların Edirne’yi ziyaretleri için büyük öneme sahip olduğu gibi Pazarkule’nin de Yunanistan’dan gelecek vatandaşlar için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

    Protokol üyeleriyle birlikte inşaat alanını gezen Vali Canalp, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yenileme çalışmalarının Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.