"Yunanistan Türk Azınlığı’n azınlık haklarına gereken saygıyı göstermediği açıktır"

    "Yunanistan Türk Azınlığı’n azınlık haklarına gereken saygıyı göstermediği açıktır"

    Gümülcine – 10.12.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

    Konuyla ilgili olarak, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "İnsan Hakları Beyannamesinin kabul edildiği 10 Aralık 1948 yılından bu yana kutlanan Dünya İnsan Hakları gününü gönülden kutlarım. 21. Yüzyılda evrensel çerçevede insan hakları konusunda oldukça yol katedilmesine rağmen bir çok konuda insanlık olarak hala zaafiyetlerimiz olduğu aşikardır. Ne yazık ki bu, vatandaşı olduğumuz ülkemiz Yunanistan’ın Azınlık hakları konusunda da ön plana çıkmaktadır.

    Avrupa Birliği üyesi olan, her fırsatta insan haklarına saygı gösterdiğini dile getiren ülkemiz Yunanistan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın insan ve azınlık haklarına gereken saygıyı göstermediği açıktır. Eğitim, din özğürlüğü, etnik kimlik gibi konularda ayrım ve haksızlıklara devam edilmesi, ülkemizdeki insan hakları konusunun ciddiyetle ele alınmasını ortaya koymaktadır.

    Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’mızın ve tüm  dünya milletlerinin İnsan Hakları gününü kutlarken, önce Azınlığı’mızın haklarının artık gasp edilmeden uygulanmasını talep eder, tüm dünyada da ırk din ve cinsiyet ayrımı yapılmadan barışın ve huzurun hakim olmasını gönülden temenni ederim."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.