Yurtdışında yaptırılan aşılar da Yunanistan'da onaylanacak!

    Yurtdışında yaptırılan aşılar da Yunanistan'da onaylanacak!

    Gümülcine, 10.01.2022

    İlhan AHMET, “covid - 19 aşılarını yurtdışında yaptırmış olan Yunan vatandaşları, aşı sertifikalarını Yunanistan’da da onaylatabilecek!”

    Covid - 19 aşılarını yurtdışında yaptırmış olan Yunan vatandaşlarının aşı sertifikalarının Yunanistan’da da tanınmasının önü açıldı.

    Değişim Hareketi Rodop Milletvekili İlhan AHMET’in girişimiyle, covid - 19 aşısının bir dozunu veya tüm dozlarını yurtdışında yaptırmış olan Yunan vatandaşları için aşı sertifikası onay platformu açılması kararlaştırıldı. Böylece özellikle, hükümet tarafından, aşı sertifikası tanınmayan 60 yaş üstü vatandaşlar için getirilen 100 Euro para cezası uygulamasından, yurtdışından aşı sertifikası olan 60 yaş üstü vatandaşların muaf tutulması da sağlanmış oldu. 

    Türkiye ve Almanya başta olmak üzere diğer başka ülkelerde yaşayan çok sayıdaki soydaşımızı da yakından ilgilendiren konuyla ilgili, 8 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete’de karar yayımlandı. Buna göre, bu durumdaki kişilerin TAXIS NET şifresi ile gov.gr adresinde giriş yaparak, açılan platforma, dijital aşı şifresinin elektonik taratılmış halini yüklemeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, üçüncü dozlarını yaptırmamış olanların, bu dozu Yunanistan'da yaptırabilmeleri ne imkân tanınacağı duyuruldu.

    Hatırlanacağı üzere, Değişim Hareketi Rodop Milletvekili İlhan AHMET ve partili milletvekilleri tarafından konu meclis gündemine taşımış, dijital yönetim, ekonomi, sağlık ve içişleri bakanlıkları nezdinde yöneltilen soru önergesinde acil düzenleme talep edilmişti. Soru önergesinde, covid - 19 aşı dozlarından birini veya tamamını yurtdışında yaptırmış olan 60 yaş üstü Yunan vatandaşlarının, cezai müeyyideye tabi olmaması için aşı sertifikalarını Bağımsız Kamu Gelirleri Kurmu’na (ΑΔΑΕ) kaydettirebilme yolunun açılması talebinin yanında ayrıca, 60 yaş altı dahi olsa covid - 19 aşılarını yurtdışında yaptırmış olan vatandaşların da aşı sertifikalarını tanıtabilmeleri için gerekli düzenlemenin yapılması istenmişti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.