Milletvekili İlhan Ahmet, yurtdışından beyanname işlemlerini sordu

    Milletvekili İlhan Ahmet, yurtdışından beyanname işlemlerini sordu

    Gümülcine, 09.02.2022

    Milletvekili İlhan Ahmet, yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarının  evlilik, vefat ve doğumla ilgili beyannameleri hakkında Meclise soru önergesi verdi.

     

    Soru önergenin tamamı ise şöyle:

    İlhan AHMET, “Yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarının beyanname işlemleri için konsolosluklarla birlikte Atina’daki nüfus müdürlüğünün de yetkisi devam etsin!”

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan AHMET, yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarını doğrudan ilgilendiren, doğum, evlilik ve vefat gibi medeni hukuka tabi beyanname işlemlerinin yalnızca konsolosluklar tarafından yapılmasını düzenleyen kanun maddesine itiraz etti.

    Milletvekili İlhan AHMET, iktidardaki Yeni Demokrasi hükümeti tarafından kabul edilen ve 01.01.2022 tarihinden itibaren uygulamaya konulan 5674/2020 sayılı kanunla, yurtdışındaki vatandaşların bu bildirimler için Atina’daki nüfus müdürlüğünün aradan çıkartılarak sadece konsolosluklara yetki devri yapılmasının, kamu hizmetlerinde ortaya çıkacağı muhtemel ciddi aksamalar bakımından kabul edilemez olduğuna işaret etti.    

    İlhan AHMET ve partili diğer milletvekilleri, Değişim Hareketi (KİNAL) Parti meclis grubu olarak söz konusu kanun maddesinin yeniden düzenlenmesi veya tadil edilmesi istemiyle konuyu, Dışişleri, İçişleri ve Dijital Yönetim bakanlarının dikkatine sundu. Soru önergesinde, şimdiye kadar olduğu gibi, Atina’daki özel nüfus dairesinin de aynı zamanda yetkili olarak kalması talep edildi.

    Konuyla ilgili yaptığı açıklamada milletvekili İlhan AHMET, şu değerlendirmede bulundu:

    Yeni Demokrasi hükümeti tarafından kabul edilen 4674/2020 sayılı kanunla, yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarının medeni hukuka ilişkin doğum, evlilik, vefat gibi beyanname bildirimlerini, bundan böyle yalnızca yaşadıkları yerlerdeki Yunan konsolosluklarında yapma mecburiyeti getirilmiştir.

    Şimdiye kadar Atina'daki özel nüfus dairesinde de yapılabilen bu işlemlerin, yeni kanuna göre doğrudan yurt dışındaki konsolosluklar tarafından yapılması düzenlenmiştir.

    Bu şekilde bir düzenleme vatandaşlarımızın, konsolosluklardan aylarca randevu sırası beklemelerine neden olacağı gibi konsolosluklardaki personel yetersizliği de dikkate alındığında, tüm işlemlerde olağanüstü gecikmelere yol açacaktır.

    Bu sebeple ilgili bakanlıktan, söz konusu kanunda değişlik yapılarak, bu işlemler için şimdiye kadar olduğu gibi Atina'daki özel nüfus dairesinin de aynı zamanda yetkili olarak kalmasını talep ediyoruz.

    01.01.2022 tarihinden itibaren uygulamaya konulan yeni düzenleme bu haliyle, vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getireceğine, daha ziyade büyük zorluklara sebebiyet verdiği için bu kanun maddesinin değiştirilmesini veya tadilini talep ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.