İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ifadeye çağrıldı

    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ifadeye çağrıldı

    Gümülcine, 09.02.2022
     
    İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, 10 Temmuz 2021 tarihinde yapılan yürüyüşle ilgili olarak  ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı.
     
    Ozan Ahmetoplu, sosyal medya hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı:
     
    İskeçe Türk Birliği olarak, derneğimiz hakkında AİHM kararlarının Yunanistan tarafından UYGULANMAMASINI protesto etmek amacıyla 10 Temmuz 2021 tarihinde düzenlediğimiz yürüyüş hakkında, İskeçe Savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında İskeçe Türk Birliği Başkanı olarak ifade vermek üzere İskeçe emniyetine gittim.
    İskeçe Türk Birliğimizin avukatı Ahmet Kara’yla birlikte sabah saatlerinde İskeçe emniyetindeydik. İfademizi yazılı olarak vermek üzere süre talep ettik.
    İsminde ‘Türk’ ibaresi geçtiği için derneğimiz hakkında Yunanistan mahkemelerince verilen kapatma kararı ve derneğimizin yasal statüsünün iptal edilmesinden sonra başvurduğumuz AİHM, İskeçe Türk Birliği’ni haklı bulsa da, Avrupa Konseyi 14 yıldır Yunanistan’a bu kararların uygulanması için çağrıda bulunsa da, vatandaşı olduğumuz ülkemiz Yunanistan AİHM kararlarını UYGULAMAMAYA devam ediyor.
    Son olarak Haziran 2021’de Yunanistan Yargıtay Mahkemesi, İskeçe Türk Birliği’nin, AİHM kararını uygulayarak derneğimizin yasal statüsünü iade etmesi talebiyle yaptığımız başvuruyu da reddetmişti. Bunun üzerine İskeçe Türk Birliği olarak 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü İskeçe’de demokratik protesto hakkımızı kullanarak "HAKIZLIĞA ve ADALETSİZLİĞE ARTIK YETER" sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirmiştik.
    Gerçekleştirdiğimiz gösteri sırasında Yunanistan devleti aleyhine ve Yargıtay Mahkemesi kararları hakkında kışkırtıcı konuşmalar yapıldığı, yalan haber yayıldığı ve pandeminin önlenmesine yönelik tedbirlerin ihlal edildiği iddialarıyla karşı karşıyayız! Üstelik de gerçekleştirdiğimiz demokratik eylemden 7 ay sonra!
    Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sivil toplum kuruluşlarının ve siyasilerinin tamamına yakınının fiilen desteklediği bu demokratik protesto eyleminin üzerinden yaklaşık 7 ay sonra, İskeçe Türk Birliği’nin gerçekleştirdiği yürüyüş hakkında soruşturma başlatılmasını demokrasiye, insan haklarına ve uluslar arası hukuka inananların takdirine bırakıyorum!…
    İskeçe Türk Birliği olarak, 39 yıldır sürdürdüğümüz HAK ARAMA MÜCADELEMİZİ bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuktan ayrılmadan, aynı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz…
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.