Çiftçilerin mitingi gerçekleşti

    Previous Next

    Çiftçilerin mitingi gerçekleşti

     

    Gümülcine, 10.02.2022

    Doğu Makedonya- Trakya Eyaletinde yer alan çiftçi derneklerinin düzenlediği miting 10.02.2022 günü Gümülcine’deki Eyalet Başkanlığı önünde gerçekleşti.

    Mitinge Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Methios, milletvekilleri İlhan Ahmet ve Dimitrios Haritu, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Gümülcine Belediye Başkanı Garanis, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Trakya Tütün Kooeratifi Başkanı Sinan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Muhalefet Lideri Erdem Hüseyin, SYRIZA Rodop İl Başkan Vekili Özgür Ferhat, Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Murtaza ve meclis üyesi Ahmet İbram’ın yanı sıra Eyaletin çeşitli bölgelerinden çiftçi dernekleri ve birlikleri katıldı.

    Traktörlerin de miting alanına getirildiği toplantıda yapılan konuşmalarda üreticilerin zor durumda oldukları ve bu böyle devam ederse başka iş yapmak zorunda kalınacağı belirtildi.

    Yapılan konuşmalarda ayrıca, zengin olmak ya da muhalefet yapmak için burada bulunmadıklarını, üretmek ve daha güzel yarınları yaşamak istedikleri vurgulandı.

    Konuşmalarda; üretim maliyetlerinin düşürülmesi, AB destek primlerinin devam etmesi, üreticilere mazot desteği verilmesi v.d. talepler hükümete iletilmek üzere Eyalet Başkanı Methios’a takdim edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.