Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan Kınama

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan Kınama

    Gümülcine, 10.02.2022

     

    KINAMA

    10 Temmuz 2021 tarihinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından İskeçe Türk Birliği lehine verilen kararın, Yunan makamlarınca uygulanmaması üzerine düzenlenen, azınlığımızın barışçıl bir şekilde hak gaspını protesto ettiği eylemden yedi ay sonra İskeçe Türk Birliği Başkanı ve kurul üyemiz Sn. Ozan AHMETOĞLU başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için dün (9 Şubat 2022) İskeçe Emniyet Müdürlüğüne davet edilmiştir.

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak kurul üyelerimizin tamamına yakını ile destek verdiğimiz bu haklı eylemden aylar sonra başlatılan soruşturmada, bahsi geçtiği üzere herhangi kışkırtıcı bir söylem ve eylemden uzak, herhangi bir taşkınlık ve aşırılık olmadan, demokratik normlara son derece uygun olarak protesto hakkımızı kullandık.

    Batı Trakya Türk azınlığı olarak, ülkemiz Yunanistan’dan AİHM kararlarının uygulanmasını ve yapıcı bir diyalog yolu ile sorunlara eğilmesi beklentisi içinde olduğumuzu yineliyoruz. Aylar sonra başlatılan soruşturma neticesinde, baskı altına alma, azınlığımızı ve azınlığımızın hak arama mücadelesini ulusal bir tehdit olarak değerlendirme politikalarından vazgeçilmesi nihai temennimizdir. Son olarak, İskeçe Türk Birliği’nin verdiği bu haklı mücadelenin her aşamasında yanlarında olduğumuzu ve tam destek sağlayacağımızı belirtiyoruz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.