İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ YÜRÜYÜŞ İÇİN SORUŞTURMA AÇILMASI KABUL EDİLEMEZ

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ YÜRÜYÜŞ İÇİN SORUŞTURMA AÇILMASI KABUL EDİLEMEZ

    Gümülcine, 10.02.2022

    Yunanistan Yargıtay Mahkemesi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına ve Avrupa Konseyi’nin çağrılarına rağmen İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) yasal statüsünün iadesiyle ilgili verdiği ret kararından sonra İskeçe Türk Birliği tarafından 10 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen yürüyüşle ilgili İskeçe savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun 9 Şubat Çarşamba günü ifadeye çağrıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

    14 yıldır AİHM kararı ile haklı bulunan ancak ülkemiz Yunanistan’ın uygulamamakta ısrar ettiği kararları protesto ettiğimiz demokratik eylemde, kışkırtıcı konuşmaların olduğu iddia edilerek 7 ay sonra açılan soruşturma asla kabul edilebilir bir durum değildir.

    Demokratik normlara uygun olarak gerçekleştirdiğimiz eylemde herhangi bir kışkırtıcı söylem ve taşkınlık asla olmamıştır.

    İsminde ‘Türk’ ibaresi geçtiği için kapatılan Kardeş kuruluşumuz olan İskeçe Türk Birliği’nin 39 yıldır sürdürdüğü Hak Arama Mücadelesinde hep yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

    GTGB

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.