Cumhurbaşkanı Sakellaropulu: Rusya askerlerini Ukrayna’dan çekmeli!

    Cumhurbaşkanı Sakellaropulu: Rusya askerlerini Ukrayna’dan çekmeli!

     

    Gümülcine, 25.02.2022

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, İsrail Başkanı Isaac Herzog’u (24 Şubat 2022) kabulünde yaptığı konuşmada Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline değindi, Ukrayna halkının yanlarında olduklarını ve “AB’nin bu kritik saatte birlik içinde kalacağına ve hiçbir kimsenin insanlığı 19. Yüzyıla döndürmesine müsaade etmeyeceğine inanıyorum.” dedi.

    Sayın Sakellaropulu’nun konuşmasının tamamı ise şöyle:

    Bu sabah saatlerinde Rusya, özgür ve egemen ülke Ukrayna’nın şehirlerine davetsiz ve daha önce görülmemiş bir şekilde bombardımana başladı.

    Bu saldırısıyla Rusya, uluslararası hukuku ihlal etmiş, sadece Avrupa’da değil, dünyada güven ve istikrarı tehlikeye atmaktadır.

    Yazıldığı gibi, bu saldırının, Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonra savaş tehlikesine dönüşme ihtimali vardır. Avrupa kurumlarının bu saldırıyı kesin olarak kınamaları önemlidir.

    Hepimizin düşüncesi, sıkıntı içerisinde olan Ukrayna halkının yanındadır. İstiyor ve inanıyorum ki, insan kayıpları karşısında daha fazla insanın yasını tutmamaktır. Rusya bir an önce bu hareketin sonuçlarını anlamalı, askerlerini çekmeli, Ukrayna’nın toprak egemenliğine ve bütünlüğüne saygı göstermelidir.

    AB’nin bu kritik saatte birlik içinde kalacağına ve hiçbir kimsenin insanlığı 19. Yüzyıla döndürülmesine müsaade etmeyeceğine inanıyorum.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.