Danışma Kurulundan milletvekili İlhan Ahmet'le ilgili açıklama

    Danışma Kurulundan milletvekili İlhan Ahmet'le ilgili açıklama

    Gümülcine, 03.03.2022

    AÇIKLAMA

    1967 yılında Yunanistan’da yönetime el koyan Albaylar Cuntası, seçimle işbasına gelen Batı Trakya’daki Vakıf İdare Heyetleri’ni görevden uzaklaştırmış ve Cunta yönetimi tarafından belirlenen kişileri tayin etmişti. Cunta döneminde başlayan bu uygulama ülkemiz Yunanistan’ın 1974’te “demokrasiye” geçmiş olmasına rağmen yarım asırdan bu yana değişmedi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tüm beklentilerine ve taleplerine rağmen Yunanistan, azınlık vakıf mallarının yönetimine kendi belirlediği kişileri atamaya devam ediyor.

    Azınlık gayrimenkullerinin bürokratik işlemleriyle ilgili “zorunlu” haller dışında azınlık kurumlarının, azınlık temsilcilerinin, azınlık siyasetçilerinin, tayinli vakıf idareleriyle bir ilişkisi olmamıştır ve bundan sonra da olmamalıdır.

    Hal böyle iken Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gümülcine tayinli Vakıflar İdaresi Başkanı ve yöneticisi ile görülmekten bir beis görmediği anlaşılmaktadır.

    Azınlık milletvekilinin bu tutum ve davranışı başta kendisinin de üyesi bulunduğu Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini ve tüm azınlık fertlerini derinden üzmüştür. Bugüne kadar azınlık olarak izlediğimiz ilkeli ve kararlı duruşa karşı yapılan bu aykırı davranışı esefle kınadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.