Zeybek'in soru önergesine Sağlık Bakanlığından cevap geldi

    Zeybek'in soru önergesine Sağlık Bakanlığından cevap geldi

    Güümülcine, 16.03.2022

     

    Basın Açıklaması

    Konu: “Sağlık Bakanlığının İskeçe Hastanesinin durumu ile ilgili Cevabı"

    İskeçe Hastanesinde hakim olan durum ile ilgili olarak 2013/22-12-2021 protokol numaralı sorumuza sağlık bakanlığı alışkın olamasa da sonunda yanıt verdi. Pandeminin başlangıcından bu yana İskeçe SİRİZA Milletvekili olarak Sağlık Bakanlığına 7 soru önergesi sunduk ancak eski bakan Kikiliasın aksine şu anki sağlık bakanlığı yönetimi nihayet cevap verme sorumluluğunu hissetti.

    Geriye dönük olarak sunduğumuz soru önergelerinde, pandemi nedeniyle hastaneye yatan hasta sayısı taburcu sayısı bölge hastanelerine sevk sayısı covid nedeniyle yaşamını yitiren vatandaş sayısı bunun yanında personel eksiklıği ve bunun yol açtığı son derece önemli operasyonların ertelenmesi bunun yanında kapatılan Avdira sağlık merkezi v.s.

    Lakin Bakanlık programlanmış ameliyatların aksamadığını, negatif basınç ünitelerinin sürekli çalıştığını, en önemlisi de AZINLIK iş adamları tarafından İskeçe Hastanesine bağış yapılan oksijen üretim ünitesinin kullanımına gerek kalmadığı idda edildi.

    Son olarak Sağlık Bakanlığı, İskeçe Hastanesi İdaresi'ni haklandırıp, aylık bir bilgilendirme bülteninin sorumlulukları dahilinde olmadığını söyleyerek arka çıkmaktadır. Ancak, Hastane İdaresinden yerel halka Hastanenin durumu hakkında herhangi bir bilgi gelmemesi konusunda sessiz kalmaktadır. Açıkçası Bakanlığın Hastane İdaresine gösterdiği arka çıkma politikası, pandemi süresinde yerel toplumu bilgilendirmesi ve halk ile Hastane arasındaki hakim olan güvensizlik ortamını önlemesi gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

    İşlevsel verimli ve faaliyetlerinin düzgün bir şekilde devam etmesi adına İskeçe Hastanesinin hem yönetim hem Devlet tarafından desteklenmesi şarttır. Özellikle İskeçe bölgesinin covid 19 salgınından en çok etkilenen bölgeler arasında olduğunu ve bu yükü omuzlayan sağlık personelini unutmamak gerekir.

                                                                               İskeçe Siriza Milletvekili

                                                                                    Hüseyin Zeybek

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.