Cemil Kabza Avdira Belediyesini kınadı

    Cemil Kabza Avdira Belediyesini kınadı

     

    Gümülcine, 17.03.2022

    -KINAMA-

    İskeçe’deki Bulustra (Avdira) Belediyesi’ne bağlı Horozlu (Petinos) köyündeki Osmanlı’dan kalan tarihi mirasımızın yok edilme girişimlerini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

    “Burası belediyenin malıdır” düşüncesiyle hareket ederek, ecdadımızın yattığı tarihi mezarlığın iş makinalarıyla yok edilmek istenmesi, kesinlikle iyi niyet ve hizmet anlayışı ile bağdaşmamaktadır.

    Bilindiği gibi Batı Trakya’daki bütün Müslüman mezarlıkları vakıf malıdır. Yaklaşık 15 dönüm olan Tarihi Horozlu Mezarlığı’nın da öncelikle vakıf malı olduğu unutulmaması gerekmektedir. Belediye başkanının burası “80’li yıllarda belediyeye kaydedilmiştir” şeklindeki savunması, 15 dönümlük vakıf arazisinin daha önce istimlak edildiğini de ortaya koymaktadır. Yani hem istimlak, hem tarihi mirası yok etme girişimi. Bulustra (Avdira) Belediye Başkanı Sayın Yorgos Çitiridis ve bu konuda onun gibi düşünenleri şiddetle kınadığımı belirtir, yapılan yanlışın bir an evvel düzeltilmesi için, vakıf arazisi mezarlığın ait olduğu kişilere teslim edilmesi gerektiğini beyan ederim.

    Yapılan bu çirkin yanlıştan dolayı sorumluların bir özür borcu olduğunu da hatırlatırım.”

    Saygılarımla

    Cemil Kabza

    Mustafçova Belediyesi Anamuhalefet Başkanı

    HALK HAREKETİ

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.