BTTDD: DEĞERLERİMİZE SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

    BTTDD: DEĞERLERİMİZE SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

    Gümülcine, 17.03.2022

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin, İskeçe’nin Horozlu köyünde Türk mezarlığının belediye tarafından tahrip edilmesini nefretle kınadı.

    Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin tarafından yapılan açıklamada; “Bugün Berat Kandıili, öncelikle Kardeşlik, sevgi, hoşgörü etrafında birleşen ülkemize bu mübarek gün daimi barışı ve huzuru getirsin. Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 14. gününü, 15. güne bağlayan gecede kutladığımız ve yapılan ibadetlerin kat kat kabul gördüğü bu kutsal gecenin, adındaki anlamı gibi geleceğimiz adına temizlenmek, paklanmak ve borçlardan arınmış olmak için yapılacak ibadetlerin, edilecek duaların, memleketimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temennisi ile sadece bugün kandil gecesine ulaştık demeyi arzu etmemize rağmen maalesef üzücü olaylara tarihin şekillenen süreci içerisinde sayfalarına not ettiği çirkinliklere de tanıklık ettiğimizi görüyor ve düşüncelerimizi bu konularda paylaşma zarureti içerisinde olduğumuzu da ifade ediyoruz.  Ebediyete göçmüş Atalarımızdan bile korkuyor intikam almaya kalkıyorsunuz insanlık adına utanç vesilesi olan saldırı ve tahribat sonucu tarihi mezarlığımız yok edilmeye kalkıldı. Toplumumuz adına kutsal alan ve kültürel mirasımız yok edilmeye çalışılıyor. Bu saldırıyı esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz.

    İskeçe Horozlu köyünde bulunan, Batı Trakya Türk Azınlığa ait Osmanlı döneminden kalan mezarlığımız yerine futbol sahası inşası yapma gerekçesi ile Bulustra (Avdira) Belediyesi tarafından dozerler sokularak tahrip edilmiştir. İnsani değerlerden nasibini almayan ölümüze-dirimize karşı kin ne nefret kokan bu iğrenç tutumu şiddetle kınıyor ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyoruz. Tüm ilgililer hakkında da gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılması gerektiğine inanıyoruz.

    Gelen tepkiler karşısında mezarlık olduğu kendi kayıtları ile sabit olan yetkililerin burası mezarlık alanı değildir belediye arazisidir diye gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltma çabası da beyhude, hatta iğrenç ve iki yüzlü bir yaklaşımdır.

    Mezarlıklar Türk tarihinin ve kültürünün kanıtı olan kutsal alanlardır. Belediye başkanının insanlık dışı kin, nefret ve ırkçılık kokan kararı ile iş makineleri ile tahrip edilen mezar taşlarının sahip çıkarak onarımı ve yine ait oldukları yere, derhal aslına uygun şekilde yerleştirilmesi ve taşınması konusunda toplumumuzun açık talebini hiç kimse göz ardı edemeyecektir.

    Sayılı günler öncesinde İstanbul’a gelen Yunanistan başbakanının verdiği mesajlarla ikili ilişkilere yönelik bahar havası estiren Türk ve Yunan medyasının bu olayı göz ardı etmeksizin ısrarlı şekilde üstüne gitmesi de gerekmektedir. Verilen gerçeklerden uzak dostluk mesajlarının hemen ardından yine saldırılan Batı Trakya Türk Azınlığının varlığı ve haklı mücadelesi olmuştur.

    Bir kez daha ifade etmek istiyorum sizler bizi yok saymaya, toplumumuzun değerlerine saldırmaya devam etseniz de Batı Trakya Türk Azınlığı değerlerinden ve duruşundan asla taviz vermeksizin var oluş mücadelesine devam edecek, gasp edilen haklarını da söke söke alacaktır.

    Berat kandilini idrak etmeye çalıştığımız bu günde Bulustra (Avdira) Belediyesinin bu akıl almaz kararından vazgeçmesi gerektiği ve yapmış olduğu bu çirkinlikten dolayı da Batı Trakya Türk Azınlığına ve İslam inancının mensupları tüm kardeşlerimize özür borçlu olduğu açıktır.

    Yaşadığımız kabul edilemez tüm sıkıntıların son bulacağı Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere dengeli bir hayat kurma bilinci sağlamakta, kendimizi gözden geçirme ve yenileme imkanı sunmakta olduğunu unutmadan bir kez daha tüm inananların berat kandilini de kutluyoruz.” dedi. 

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.