YASSIKÖY BELEDİYE MECLİSİ HOROZLU MEZARLIĞININ TALAN EDİLMESİNİ KINADI

    YASSIKÖY BELEDİYE MECLİSİ HOROZLU MEZARLIĞININ TALAN EDİLMESİNİ KINADI

    Gümülcine, 18.03.2022

    Yassıköy Belediye Başkanı Av. Önder Mümin, İskeçe ili Bulustra Belediyesi Horozlu mezarlığında belediye yönetimi tarafından tarihi mezarlığın yok edilmesi ve kutsal mezar taşlarının yıkılmasının akla ve vicdana sığmadığını açıkladı. 

    Belediye Meclisini acil toplantıya davet eden Başkan Mümin, mevkidaş Bulustra Belediye Başkanına bir an önce akl-ı selime ve İslam dinine yapılmış bu hakareti düzeltmek adına çağrıda bulundu. 

    Yapılan kınama oylaması sonucunda, Yassıköy Belediye Meclisi eski müslüman mezarlığına yapılan saygısızlığı şiddetle kınarken, derhal hukuka, insani ve evrensel değerlere aykırı bu kararın Bulustra Belediyesi yönetimi tarafından geri alınmasını ve mezarlığın eski haline dönüştürülmesi talep etti.

    Yassıköy Belediye Başkanı Av. Önder Mümin, konuyla ilgili ayrıca sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

    Açıklama şu şekildeydi.

    "Yassıköy Belediye Meclisi gerçekleştirdiği acil toplantı sonucunda, ilgili önerime istinaden, oy çokluğu ile, Horozlu mezarlığına yapılan saygısızlığı kınayarak, Bulustra Belediyesinden mezarlığın eski haline dönüştürülmesi talebiyle alakalı kararı almış bulunmaktadır.

    Bu hayırlı gecede, önerimize destek veren sn. İsmet Kadı ve şahsında Demokratik İşbirliği listesi meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Berat gecemizde, Yassıköy Belediyesinin Azınlık meclis üyeleri tarafından sergilenen ortak tutum ve alınan ortak kararın, gelecekte aramızda huzuru, fikir birliğini pekiştireceğini düşünüyor, yakınlaşma ve kırgınlıkları gidermeye vesile olmasını temenni ediyorum.

    Amucas ve listesinin mensupları yapılan oylamada çekimser kalarak, beyaz oy kullandı.

    Bu tutum ile ebediyete intikal etmişlerimize, asırlık mezarlıklarımıza dahi tahammül edemediklerini kanıtladılar."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.