Yakıta 40 avro sübvansiyon verilecek!

    Yakıta 40 avro sübvansiyon verilecek!

     

    Gümülcine, 18.03.2022

    Yapılan açıklamalara göre, devlet, nisan, mayıs ve haziran aylarında, özel şahıslara ve serbest meslek sahiplerine yakıt sübvansiyonu sağlayacak. Hak sahiplerinin Yunanistan’da vergi mükellefi olmaları ve aile gelirlerinin 30.000 avroyu geçmemesi gerekmektedir.

    Sübvansiyon arabalar için aylık 60 litre olup ve litrede 22 lepta olarak uygulanacak. 3 ay boyunca verilecek miktar ise 40 avro olmaktadır. Motosikletler için ise 30 avro öngörülmektedir.

    Yine otolarda kullanılan dizel yakıtı da litre başına 0,15 lepta sübvanse edilmektedir. Örneğin yakıt fiyatının 2 avro olduğunda hak sahibi 1,85 avro ödeyecek.

    Ticari taksiler için ise nisan ayında 200 avro sübvansiyon sağlanacak ki 28.600 taksi şoförü veya işletmecisini ilgilendirmektedir.

    Sübvansiyon hak sahiplerine elektronik bir kart sayesinde ödenecek. Smartphones uygulaması olmayanların ise ödeme belirleyecekleri bir banka hesabına yapılacak.

    Sübvansiyonu alabilmek için özel şahıslar tek bir araba bildirmek zorundadır ki araç hareket halinde ve sigortası da ödenmiş olması gerekmektedir.

    Kart nasıl alınacak?

    1. Adım

    TAXISnet

    TAXISnet aracılığıyla sisteme girilmekte ve araç için sübvansiyon talebi belirtilmektedir. Destek aileden sadece bir kişiye verlmektedir. Eğer ailede iki araç varsa tek birine destek verilmekte ve kart ikisinin adına düzenlenmektedir. Platform aracılığıyla aracın sahiplik durumu incelenmektedir. Platformun nisan ayı başlarında açılması beklenmektedir.

    2. Adım

    Kartın verilmesi

    Hak sahipleri cep telefonlarını, e-mail adreslerini ve banka IBAN numaralarını sisteme bildirmektedirler. Bilgiler karşılaştırıldıktan sonra SMS veya e-mail alındıktan sonra kart aktif hale getirilmektedir. Sistem cep telefonlarına indirilip benzin istasyonlarında gösterilmektedir.

    3. Adım

    Banka hesap numarasına ödeme

    Smartphone uygulaması olmayanlar ödemelerin banka hesaplarına yatırılmasını isteyebilecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.