İskeçe Türk Birliği, AİHM İcra Dairesiyle Görüştü

    İskeçe Türk Birliği, AİHM İcra Dairesiyle Görüştü

    Gümülcine, 19.03.2022

    İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ile İTB Hukuk Danışmanlarından avukat İlker Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İcra Dairesiyle görüştü. Ahmetoğlu ve Çavuşoğlu, AİHM İcra Dairesinden NikosSitaropulos, Bojana Nikolin ve GrigorisAvdikos ile çevrim içi görüştü.

    Görüşmede, İskeçe Türk Birliğinin sürdürdüğü hak arama mücadelesiyle ilgili son gelişmeler aktarıldı. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İTB Hukuk Danışmanı İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin AİHM kararları uygulanıp, derneğin yasal statüsünün iade edilmesi talebiyle 2021 yılı Haziran ayında gerçekleştirdiği yürüyüş hakkında açılan soruşturma hakkında bilgi verildi. Yıllarca uygulanmayan AİHM kararlarının yanı sıra açılan soruşturmayla ilgili ayrıntılar aktarıldı.

    Yapılan görüşmede, AİHM’nin İskeçe Türk Birliği ile ilgili kararının tam ve eksiksiz olarak uygulanmasının beklendiği ve bunun için atılması gereken adımların hayata geçirilmesinin şart olduğu ifade edildi. Yunanistan’ın AİHM kararlarını 14 yıldır uygulamamasının yol açtığı mağduriyet ve hayal kırıklığı bir kez daha dile getirildi.

    Ayrıca, Rodop ili Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç ili Azınlık Gençlik Derneğinin Yargıtay’da devam eden davalarının sonuçlanmasının beklendiği de hatırlatıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.