Danışma Kurulu Başkanlığı'na yeniden İbrahim Şerif seçildi

    Danışma Kurulu Başkanlığı'na yeniden İbrahim Şerif seçildi

    Gümülcine, 30.03.2022

     

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanlığı'na yeniden Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif  seçildi. Danışma Kurulu ayrıca Horozlu Mezrlığı'nın tahrip edilmesi karşısında, iktidardardaki azınlık mensubu üyelerin  yeterli tepki göstermediğini ve bu durumun esefle karşılandığı belirtildi.

    Danışma Kurulunun açıklaması ise şöyle:

     

    29 Mart 2022 Salı günü yapılan Danışma Kurulu toplantısında, kurul başkanlık seçimi gerçekleşmiştir. Oybirliği ile varılan sonuç neticesinde, yönetim kurulu şu şekilde oluşmuştur:

    İbrahim ŞERİF (Başkan)

    Rıdvan DELİHÜSEYİN (Başkan Yardımcısı)

    Rıdvan AHMET (Başkan Yardımcısı)

    Sedat HASAN (Genel Sekreter)

    Toplantıda ayrıca Bulustra Belediyesine bağlı Horozlu köyündeki atalarımızdan yadigâr mezarlığın Belediye tarafından kasıtlı şekilde ve saygısızca tahrip edilmesi konusu da ele alındı. Bu hususta Belediye Başkanı’nın sorumsuz tutumuna ve talihsiz açıklamalarına karşın iktidar listesindeki Azınlık mensuplarının yeterli tepki ve duyarlılığı göstermemiş olmaları hayret ve esefle karşılandı. Edinilen bilgilere göre tarihi ve kültürel öneme sahip mezar taşlarının İskeçe vakıf idaresine teslim edildiğini öğrendik. Bizler ecdadımızdan bize miras bu kültürel hazinelerin biran önce ait oldukları mekâna iade edilmesini ve haksızca yapılan bu saldırının sorumlularının toplumumuzdan samimiyetle özür dilemesini beklediğimizi Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak tüm kamuoyuna duyururuz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.